Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de 1.4 TDI Polo vardı, dediğin gibi rölantide titreşim gerçekten rahatsız edici olabiliyor. Motor kulağı değişimi sonrası biraz düzelmişti ama tam olarak sıfırlanmadı. Ben şunu fark ettim: Aracın alt devirdeki titreşimi motor yağı markası değiştirince biraz azaldı. Daha kaliteli ve viskozitesi uygun bir yağ kullanmak motorda çalışmayı bir nebze daha yumuşattı. Belki denemek isteyen olabilir, bazen küçük ayrıntılar fark yaratabiliyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim başıma gelen bir diğer sebep ise mazot filtresinin tıkanmasıydı. Filtre değişimi sonrası motor daha düzgün çalışmaya başladı ve titreşimde azalma oldu. Ayrıca enjektör temizliği de önemli, katkı kullandım, geçici de olsa faydasını gördüm. Senin dediğin gibi bu motorun doğasında biraz titreme var ama bakım konularına özellikle dikkat edilirse katlanılabilir seviyeye iniyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bir soru eklemek istiyorum: Egzoz takozları ve şasi bağlantı noktalarını hiç kontrol ettiren oldu mu? Benim bildiğim, egzoz hattında gevşeklik veya takozlarda aşınma varsa, titreşim daha çok içeriye yansıyabiliyor. Eğer buralarda sorun varsa da titreşim sanki motordanmış gibi hissediliyor. Deneyen ya da çözüm bulan varsa paylaşırsa sevinirim, ben de bakmayı düşünüyorum.
5 ay önce
1.4 TDI 3 silindir motorların titremesi, özellikle rölantide ve düşük devirlerde birçok kişinin başına bela olan bir durum. Benim de başıma geldi ve epey araştırdım, biraz da deneme-yanılma ile uğraştım. Bu motorlar zaten 3 silindir olduğu için 4 silindirli kardeşlerine göre doğal olarak daha fazla titreşimli çalışıyor ama bazı durumlarda bu titreşim dayanılmaz boyuta çıkabiliyor.
Bunlar benim yaşadıklarım ve öğrendiklerim. Sizde de benzer durumlar var mı, farklı çözüm yolları bulan oldu mu?