Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›Genel Otomobil Sohbeti›122 bg mi 140 bg mi? Corolla Hybrid hangi motoru seçmeliyim?
Genel Otomobil Sohbeti

122 bg mi 140 bg mi? Corolla Hybrid hangi motoru seçmeliyim?

Toyota/Corolla/1.8 Hybrid
643
4

Yanıtlar (4)

Görkem P.Görkem P. seviye rozeti
Görkem P.
Acemi Sürücü6 ay önce
Görkem P.Görkem P. seviye rozeti
Görkem P.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

İstanbul trafiğinde 6 yıldır Corolla Hybrid 122 beygir kullanıyorum, hiç pişman olmadım. Şehir içinde elektrik motoru başlangıçta çok yardımcı oluyor, dur-kalk trafiğinde fark etmiyorsun zaten. Otobanda da normal şerit değiştimleri için yeterli, sadece agresif geçişleri bekleme. Kış şartlarında da sorun yaşamadım, hibrid sistemi çekişi otomatik dengeli tutuyor. Değerini koruma konusunda 122 ile 140 arasında ciddi fark görmüyorum, hybrid olması çok daha önemli. Servis masrafları da motor gücüne değil, bakım planına bağlı.

Tolga E.
Tolga E.
Acemi Sürücü6 ay önce
Tolga E.
Tolga E.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Bence 140 beygir seç, uzun vadede daha rahat edersin. İstanbul'da trafik her geçen gün kötüleşiyor, güç fazlası hiç zararlı olmaz. Otobanda hızlı şerit değiştimleri yaparken kendini daha güvenli hissedeceksin, özellikle yüklü olduğunda. Kış şartlarında da motor gücü çekişte fark yaratıyor, buzlu yolda ivmelenme önemli. Değerini koruma açısından da daha güçlü motor daha aranan bir seçenek. Servis masraflarında fark yok, aynı sistem her iki versiyonda da.

Selim Ş.
Selim Ş.
Acemi Sürücü6 ay önce
Selim Ş.
Selim Ş.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Şu soruyu kendine sor: "Gerçekten otobanda hızlı geçiş yapmaya ihtiyacım var mı?" İstanbul'da çoğu kişi ara sıra otobana çıkıyor diye söylüyor ama asıl zamanını şehir içinde geçiriyor. 122 beygir şehir için tamamen yeterli, hatta 140'ı bile gereksiz hissedebilirsin. Hybrid sisteminin avantajını düşün, elektrik motoru zaten başlangıç gücünü sağlıyor. Bence 122'ye git, tasarruf et ve daha hafif bir araç kullan. Uzun yolda fark etmezsin.

Nazlı M.
Nazlı M.
Acemi Sürücü6 ay önce
Nazlı M.
Nazlı M.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Merak ettiğin konuları sıraya koyarsak: şehir içi dur-kalk trafiğinde her iki motor da rahat, fark yok. Otobanda hızlı şerit değiştimleri için 140 daha konforlu ama 122 de yetersiz değil, sadece biraz daha beklemeniz gerekir. Kış şartlarında iki versiyon arasında önemli bir çekiş farkı olmaz, ABS ve stabilite kontrol sistemi çok daha etkili.

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

Sude Ç.
Sude Ç.
6 ay önce
643
4
Sude Ç.
Sude Ç.

6 ay önce

643
4

Arkadaşlar, Toyota Corolla Hybrid almayı düşünüyorum ama 122 beygir ile 140 beygir versiyonu arasında karar veremiyorum. İstanbul'da yaşıyorum, çoğunlukla şehir içi kullanacağım ama ara sıra otobanda da çıkacağım.

Benim merakım şu: Şehir içi dur-kalk trafiğinde 122 beygir yeterli mi? Otobanda hızlı şerit değiştirileri yaparken güvenli mi hissediyorum acaba? İstanbul trafiğinde sürüş konforu açısından fark önemli midir?

Hybrid sistemin avantajını düşündüğümde, elektrik motoru zaten başlangıçta güç katıyor, o yüzden 122 beygirin de yeterli olabileceğini düşünüyorum. Ama 140 beygir versiyonunun satarken değerini daha iyi mi korur? Servis masrafları açısından motor gücünün bir etkisi var mı?

Kış şartlarında (kar, buzlanma) iki versiyon arasında çekiş açısından fark hissediyor musunuz? Türkiye'de Corolla Hybrid kullanan arkadaşların gerçek deneyimleri çok merak ediyorum.

Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?