Acemi Sürücü
4 ay önce
4 ay önce
İstanbul trafiğinde 6 yıldır Corolla Hybrid 122 beygir kullanıyorum, hiç pişman olmadım. Şehir içinde elektrik motoru başlangıçta çok yardımcı oluyor, dur-kalk trafiğinde fark etmiyorsun zaten. Otobanda da normal şerit değiştimleri için yeterli, sadece agresif geçişleri bekleme. Kış şartlarında da sorun yaşamadım, hibrid sistemi çekişi otomatik dengeli tutuyor. Değerini koruma konusunda 122 ile 140 arasında ciddi fark görmüyorum, hybrid olması çok daha önemli. Servis masrafları da motor gücüne değil, bakım planına bağlı.

Acemi Sürücü
4 ay önce
4 ay önce
Bence 140 beygir seç, uzun vadede daha rahat edersin. İstanbul'da trafik her geçen gün kötüleşiyor, güç fazlası hiç zararlı olmaz. Otobanda hızlı şerit değiştimleri yaparken kendini daha güvenli hissedeceksin, özellikle yüklü olduğunda. Kış şartlarında da motor gücü çekişte fark yaratıyor, buzlu yolda ivmelenme önemli. Değerini koruma açısından da daha güçlü motor daha aranan bir seçenek. Servis masraflarında fark yok, aynı sistem her iki versiyonda da.

Acemi Sürücü
4 ay önce
4 ay önce
Şu soruyu kendine sor: "Gerçekten otobanda hızlı geçiş yapmaya ihtiyacım var mı?" İstanbul'da çoğu kişi ara sıra otobana çıkıyor diye söylüyor ama asıl zamanını şehir içinde geçiriyor. 122 beygir şehir için tamamen yeterli, hatta 140'ı bile gereksiz hissedebilirsin. Hybrid sisteminin avantajını düşün, elektrik motoru zaten başlangıç gücünü sağlıyor. Bence 122'ye git, tasarruf et ve daha hafif bir araç kullan. Uzun yolda fark etmezsin.

Acemi Sürücü
4 ay önce
4 ay önce
Merak ettiğin konuları sıraya koyarsak: şehir içi dur-kalk trafiğinde her iki motor da rahat, fark yok. Otobanda hızlı şerit değiştimleri için 140 daha konforlu ama 122 de yetersiz değil, sadece biraz daha beklemeniz gerekir. Kış şartlarında iki versiyon arasında önemli bir çekiş farkı olmaz, ABS ve stabilite kontrol sistemi çok daha etkili.

4 ay önce
Arkadaşlar, Toyota Corolla Hybrid almayı düşünüyorum ama 122 beygir ile 140 beygir versiyonu arasında karar veremiyorum. İstanbul'da yaşıyorum, çoğunlukla şehir içi kullanacağım ama ara sıra otobanda da çıkacağım.
Benim merakım şu: Şehir içi dur-kalk trafiğinde 122 beygir yeterli mi? Otobanda hızlı şerit değiştirileri yaparken güvenli mi hissediyorum acaba? İstanbul trafiğinde sürüş konforu açısından fark önemli midir?
Hybrid sistemin avantajını düşündüğümde, elektrik motoru zaten başlangıçta güç katıyor, o yüzden 122 beygirin de yeterli olabileceğini düşünüyorum. Ama 140 beygir versiyonunun satarken değerini daha iyi mi korur? Servis masrafları açısından motor gücünün bir etkisi var mı?
Kış şartlarında (kar, buzlanma) iki versiyon arasında çekiş açısından fark hissediyor musunuz? Türkiye'de Corolla Hybrid kullanan arkadaşların gerçek deneyimleri çok merak ediyorum.
Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden?