Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Yaklaşık bir yıldır A3 Sportback 30 TFSI kullanıyorum. Şehir içinde özellikle dur-kalk trafikte konforu gayet başarılı, vites geçişlerinde sarsıntı neredeyse hiç yok diyebilirim. Motor 3 silindir olmasına rağmen beklentimin üstünde bir performans sunuyor, ama yüksek hızlarda veya dik yokuşlarda çok agresif bir sürüş beklememek lazım. Yakıt tüketimi şehir içi kullanımda fabrika verisinin biraz üzerinde çıkıyor ama uzun yolda gayet makul. Arka koltuk diz mesafesi yetişkinler için çok rahat değil, çocuklu aileler için yeterli olabilir. Bagaj hacmi ise bence günlük ihtiyaçlara rahatlıkla yetiyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Aracı test sürüşünde denedim, özellikle iç mekan kalitesi ve yol tutuşuna bayıldım. Ancak üç silindirli motorun uzun vadede ne kadar sorunsuz olacağı konusunda biraz çekinceliyim, forumda ilerleyen kilometrelerde motor veya şanzımanla ilgili kronik bir sıkıntı yaşayan oldu mu? Servisler bakım aralıklarını çok sık tutuyor mu, ya da yedek parça vesaire için çok bekleten durumlar yaşanıyor mu? Deneyimi olanlar detay verebilirse çok faydalı olur.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
3 silindirin sesi biraz farklı geliyor, ilk başta alışmak gerekiyor. Uzun yolda gidişi bence tatmin edici, özellikle sabit hızda yol bilgisayarı çok düşük tüketim değerleri gösteriyor. Yalıtımı fena değil ama biraz asfalt kalitesine bağlı olarak yol gürültüsü duyulabiliyor. Süspansiyon daha çok konforlu ayarlanmış, çukurdan geçerken fazla sallamıyor. Bagaj hacmini çok büyük beklentiniz yoksa sıkıntı yaratmaz, ama eşyası bol aileler için biraz küçük gelebilir. Genel olarak memnunum, beklentiyi çok yüksek tutmazsanız üzmez.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
A3 30 TFSI almak isteyenlere tavsiyem beklentinizi doğru belirlemeniz olur. Performans anlamında şehir içi ve ara hızlanmalarda sorun yaşamazsınız, ama uzun yolda sollamalarda torku daha fazla hissetmek isteyenlere hitap etmeyebilir. Motorun 3 silindir olması beni başta düşündürmüştü ama şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Servis bakımında da ekstra bir problem çıkmadı. Aile için düşünüldüğünde arka koltukta iki çocukla gayet rahat, üç yetişkin ise sıkışık olabilir. Genel olarak kalite algısı ve konforu beğeniyorum, tavsiye ederim.
5 ay önce
Bir süredir Audi A3 Sportback 30 TFSI modeline bayağı takılmış durumdayım. Genelde dış tasarımını çok beğeniyorum, iç mekandaki kalite algısı da fena durmuyor ama asıl merak ettiğim şeyler biraz daha kullanıcının yaşadıklarıyla ilgili. Özellikle şehir içinde ve uzun yolda kullananlar için motor performansı, sessizlik ve yol tutuşunu nasıl buluyorsunuz? Yokuşlarda ya da yüksek hızlarda motor yeterli geliyor mu sizce?
Sürekli dur-kalk trafiğinde konforu ve şanzımanın tepkileri nasıldır? Vites geçişlerinde sarsıntı ya da gecikme yaşayan oldu mu? Kullananlar yakıt tüketimiyle ilgili ne düşünüyor, fabrika verileriyle gerçekteki değerler arasında ciddi fark var mı? Bir de arka koltuk diz mesafesi ve bagaj hacmi aile veya eşya taşıma ihtiyacı olanlar için yeterli oluyor mu?
Kısacası, A3 Sportback 30 TFSI'yi uzun süre kullanan veya yakından tanıyanlar, artıları ve eksileriyle gerçek kullanıcı deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Almayı düşünen birine önerir misiniz, neden?