Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
320d’nin F30 kasasını 4 senedir kullanıyorum. Şehir içi ve uzun yol karışık biniyorum. Performans, yol tutuş ve konfor anlamında oldukça memnunum. Yalnızca uzun vadede EGR ve turbo konusunda dikkatli olmak gerekiyor, özellikle yüksek kilometrelerde tıkanma veya kaçaklar baş gösterebiliyor. Zamanında bakım, kaliteli yakıt ve uygun yağ seçimiyle çoğu sıkıntı önlenebiliyor. Şehir içinde kısa mesafe ve dur-kalk sürüşlerde partikül filtresinin dolma ihtimali artıyor, ara sıra uzun yol yapmak iyi geliyor. Eski kasa ile yeni kasanın iç mekan kalitesinde ciddi fark var, özellikle ses yalıtımı yeni kasada daha başarılı. 320d alacaklara en büyük önerim bakım geçmişini mutlaka kontrol edin, ihmale gelmiyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Ben de bir dönem 320d kullandım, özellikle süspansiyon konforunu çok beğenmiştim. Yol sesi konusunda ise lastik tercihi çok fark ettiriyor, orijinal fabrika lastiği dışındakilerde biraz daha fazla yol sesi gelebiliyor. Elektronik sistemlerde, özellikle multimedya ekranı ve cam tavan gibi donanımlarda nadiren de olsa arıza duyabiliyorum. Eğer şehir içinde ağırlıklı kullanacaksan DPF ve EGR temizliğine dikkat etmeni öneririm. Uzun vadede, bakımlar düzenli yapıldığı sürece büyük kronik bir problemle karşılaşmadım. Yalnız, eski kasalarda iç mekanda trim sesleri baş gösterebiliyor, bunu göz önünde bulundurmakta fayda var.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim kafama takılan bir soru var: Şehir içi ağırlıklı kullanımda bu otomatik şanzımanın dayanıklılığı ne durumda? Çok fazla dur-kalk yapan var mı aramızda, uzun vadede ısınma veya sarsıntı gibi bir sorun yaşadınız mı? Ayrıca, partikül filtresi doluluk oranı konusunda uyarı geldiğini duydum ama sık sık uzun yol yapılmazsa bu ciddi bir problem olur mu? Tecrübesi olanlar yazabilir mi? Bir de, yeni kasa ile eski kasadaki süspansiyon farkını net olarak hissediyor musunuz?

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Aracı almayı düşünenlere şunu mutlaka söylemek lazım: 320d’de bakım aralıklarını asla geciktirmeyin, özellikle yağ ve filtre değişimlerini zamanında yapmak önemli. Dizel motorlar hassas, özellikle de şehir içi sıkışık trafikte kullanınca partikül filtresi ve EGR daha çabuk kirlenebiliyor. Ara ara uzun yol yapmak araca iyi geliyor. İç mekan kalitesi ve konfor konusunda yeni kasa bariz daha iyi ama eski kasalar da yeterli diyebilirim. Kronik olarak en çok duyduğum şikayetler turbo hortumları ve EGR valfiyle ilgili. Alırken bunların durumu kontrol edilmeli.
5 ay önce
Bir süredir BMW 3 Serisi 320d modellerini araştırıyorum. Özellikle dizel motorlu olanlara bakıyorum çünkü hem şehir içinde hem de uzun yolda kullananların yorumları bayağı ilgimi çekti. Performansı ve yol tutuşu zaten BMW’nin klasik olayı ama esas aklıma takılan uzun vadede motor, şanzıman ve elektronik sistemlerin dayanıklılığı.
Kullananlardan şunu duymuştum: Dizel modellerde yüksek kilometre yapınca bazı kronik sorunlar ortaya çıkabiliyormuş. Mesela EGR ya da turbo tarafında ekstra dikkat edilmesi gereken noktalar var mı? Ayrıca, aracı genelde dur-kalk trafiğinde kullanan birisi için bir tavsiyeniz olur mu? Şehir içinde kullanınca bakım aralıkları ya da dikkat edilmesi gereken yerler değişiyor mu?
Bir de yol sesi, süspansiyon konforu ve iç mekandaki kalite hissi konusunda ne düşünüyorsunuz? Özellikle eski kasa ile yeni kasalar arasında ciddi fark var mı? Şu an elinde 320d olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Herkes övüyor ama gerçekten uzun vadede baş ağrısı yapar mı, yoksa gönül rahatlığıyla alınır mı? Kullananlar detayları yazarsa çok makbule geçer. Özellikle kronik sorunu ya da dikkat edilmesi gereken bir yer var mı, tavsiyeleriniz neler?
Son olarak, 320d almak isteyen birine "şunu mutlaka bil" diyeceğiniz bir şey var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.