Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Volkan T.
Volkan T.
7 gün önce
Bir süredir BMW 3 Serisi 320d modellerini araştırıyorum. Özellikle dizel motorlu olanlara bakıyorum çünkü hem şehir içinde hem de uzun yolda kullananların yorumları bayağı ilgimi çekti. Performansı ve yol tutuşu zaten BMW’nin klasik olayı ama esas aklıma takılan uzun vadede motor, şanzıman ve elektronik sistemlerin dayanıklılığı.
Kullananlardan şunu duymuştum: Dizel modellerde yüksek kilometre yapınca bazı kronik sorunlar ortaya çıkabiliyormuş. Mesela EGR ya da turbo tarafında ekstra dikkat edilmesi gereken noktalar var mı? Ayrıca, aracı genelde dur-kalk trafiğinde kullanan birisi için bir tavsiyeniz olur mu? Şehir içinde kullanınca bakım aralıkları ya da dikkat edilmesi gereken yerler değişiyor mu?
Bir de yol sesi, süspansiyon konforu ve iç mekandaki kalite hissi konusunda ne düşünüyorsunuz? Özellikle eski kasa ile yeni kasalar arasında ciddi fark var mı? Şu an elinde 320d olanlar paylaşırsa çok sevinirim. Herkes övüyor ama gerçekten uzun vadede baş ağrısı yapar mı, yoksa gönül rahatlığıyla alınır mı? Kullananlar detayları yazarsa çok makbule geçer. Özellikle kronik sorunu ya da dikkat edilmesi gereken bir yer var mı, tavsiyeleriniz neler?
Son olarak, 320d almak isteyen birine "şunu mutlaka bil" diyeceğiniz bir şey var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.