Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de F30 kasa 320i var, yaklaşık 3 sene kullandım. Su pompası elektronik olduğu için özellikle ani ısınma, hararette oynama ve devirde dalgalanma oluyordu, bir süre sonra da aynı şekilde hararet uyarısı verdi. Ben de serviste değişim yaptırmak zorunda kaldım. Değişimden sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadım, ama bana serviste radyatör hortumları ve termostatı da kontrol ettirdiler, çünkü bazen pompa arızasıyla birlikte bu parçalar da etkilenebiliyormuş. Bence kesinlikle sadece pompayı değil, diğer parçaları da mutlaka gözden geçir.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Elektrikli su pompaları F30’larda özellikle sıkışık trafikte çok çalıştığı için belli kilometrelerde arıza yapabiliyor diye duymuştum. Bende sorun yaşanmadı ama çevremden birkaç kişi bu problemi yaşadı. Duyduğun uğultu muhtemelen pompanın arızalanmaya başladığının ilk belirtisi olabilir. Özellikle sık dur-kalk yapanlar için pompayı arada bir dinlemek, soğutma suyunun rengini ve seviyesini kontrol etmek fayda sağlayabilir. Sadece arıza gösterene kadar beklememek lazım gibi geliyor bana.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende aynı arızayı geçen ay yaşadım, ilk başta hararet yükselmeye başladı ve araç çekişten düştü. Kısa süreli bir uğultu vardı ama çok dikkat etmemiştim, meğersem pompa bozulmaya başlamış. Benim aracımda pompa değişiminden sonra sorun tamamen düzeldi. Dikkatimi çeken bir şey; bazı usta arkadaşlar termostatı da birlikte değiştirmenin faydalı olacağını söylüyor çünkü yeni pompa eski termostatla tam verimli çalışmayabiliyor. Arıza öncesinde en ufak seste veya hararet uyarısında vakit kaybetmeden baktırmakta fayda var.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Şimdiye kadar böyle bir arıza yaşamadım ama duyanlardan gördüğüm kadarıyla su pompası arızası F30’larda kronikleşebilen bir durum gibi duruyor. Özellikle elektrikli pompa olduğu için klasik pompalara göre daha hassas. Merak ettiğim, değişim sonrasında orijinal pompa mı taktırdınız yoksa yan sanayi bir ürün mü kullandınız? Bir de bu arızanın önüne geçmek için periyodik bakımlarda pompa dışında neleri kontrol ettiriyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşırsanız ben de kendi aracımda önlem alabilirim.
5 ay önce
Uzun zamandır F30 kasa 3 Serisi kullanıyorum, aracı genel olarak çok sevsem de geçtiğimiz günlerde seyir halinde hararet uyarısı aldım. Aracı kenara çekip biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırdım, fakat kısa süre içinde aynı uyarı tekrar geldi. Servise götürdüğümde su pompasından kaynaklı bir arıza olduğunu söylediler. Araçta herhangi bir su kaçağı veya gözle görülür bir problem yok, antifriz seviyesi de normaldi.
Forumda daha önce benzer bir durumu yaşayan oldu mu? Özellikle bu pompanın elektronik olması nedeniyle bazı yerlerde erken arıza yaptığına dair şeyler okudum. Aracın kilometresi de çok yüksek sayılmaz ama dur-kalk trafiğinde fazla kullandığım için olabilir mi, merak ediyorum. Soğutma sistemiyle ilgili başka parçalar da etkileniyor mu, radyatör veya termostat gibi? Bir de bu arıza öncesinde hafif bir uğultu duymuştum, acaba bu da bir işaret miydi?
Elektrikli su pompası arızası yaşayanlar, nasıl bir çözüm yoluna gittiniz, değişim sonrası sıkıntı yaşadınız mı? F30 sahiplerinin bu konuda dikkat etmesi gereken şeyler var mı? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sizce bu tür arızayı önlemek için neler yapmak lazım?