Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Umut O.
Umut O.
7 gün önce
Uzun zamandır F30 kasa 3 Serisi kullanıyorum, aracı genel olarak çok sevsem de geçtiğimiz günlerde seyir halinde hararet uyarısı aldım. Aracı kenara çekip biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırdım, fakat kısa süre içinde aynı uyarı tekrar geldi. Servise götürdüğümde su pompasından kaynaklı bir arıza olduğunu söylediler. Araçta herhangi bir su kaçağı veya gözle görülür bir problem yok, antifriz seviyesi de normaldi.
Forumda daha önce benzer bir durumu yaşayan oldu mu? Özellikle bu pompanın elektronik olması nedeniyle bazı yerlerde erken arıza yaptığına dair şeyler okudum. Aracın kilometresi de çok yüksek sayılmaz ama dur-kalk trafiğinde fazla kullandığım için olabilir mi, merak ediyorum. Soğutma sistemiyle ilgili başka parçalar da etkileniyor mu, radyatör veya termostat gibi? Bir de bu arıza öncesinde hafif bir uğultu duymuştum, acaba bu da bir işaret miydi?
Elektrikli su pompası arızası yaşayanlar, nasıl bir çözüm yoluna gittiniz, değişim sonrası sıkıntı yaşadınız mı? F30 sahiplerinin bu konuda dikkat etmesi gereken şeyler var mı? Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sizce bu tür arızayı önlemek için neler yapmak lazım?