Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Deniz A.
Deniz A.
7 gün önce
Uzun zamandır 3 Serisi (özellikle 318d ve 320d) kullananların N47 motorlardaki zincir uzaması ya da kopmasıyla ilgili neler yaşadığını merak ediyorum. Malum, bu motorlarda kronik bir zincir problemi olduğuna dair çok şey okudum ama herkesin yaşadığı durum biraz farklı gibi gözüküyor.
Aracı genelde şehir içi, dur-kalk trafikte kullananlar için daha mı büyük risk? Yüksek devirde kullanmak ya da kısa mesafelerde sürekli motoru çalıştırıp durdurmak zincirin ömrünü etkiliyor mu? Bir de, bu sesin veya sorunun ilk belirtileri neler oluyor? Herhangi bir tıkırtı, vuruntu gibi bir şey duyanlar ilk ne zaman fark etti ve önlem alabildi mi?
Benim araçta şimdilik bir problem yok ama korku insanın aklında yer ediyor. N47 motorlu BMW’sini uzun süre kullananların, özellikle 150 bin km ve üzeri yol yapanların tavsiyeleri neler olur? Erken zincir değişimi yaptırmak mı mantıklı, yoksa düzenli bakımda başka bir şeye dikkat etmek mi yeterli?
Bu konuda tecrübesi olanlar ya da başına böyle bir şey gelenler, yaşadıklarını ve tavsiyelerini paylaşabilir mi?