Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›BMW›BMW 3 Serisi N47 motorlarda zincir sorunu yaşayan var mı? Tecrübeleriniz nedir?
BMW

BMW 3 Serisi N47 motorlarda zincir sorunu yaşayan var mı? Tecrübeleriniz nedir?

BMW/3 Serisi/320d
297
4

Yanıtlar (4)

Cengiz D.
Cengiz D.
Acemi Sürücü6 ay önce
Cengiz D.
Cengiz D.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

2010 model 320d kullanıyorum, şu an 180 bin km’de. Zincir problemi bende 140 bin km civarında başladı, ilk başta sabahları ilk çalıştırmada hafif bir tıkırtı duyuyordum. Özellikle soğuk havalarda belirginleşti, ama motor ısınınca ses kayboluyordu. Serviste zincir uzaması teşhisi kondu. Değişim sonrası ses gitti, içim rahatladı. Aracı bol bol uzun yolda kullanıyorum ama şehir içi sıkışık trafikte de kullandım. O yüzden, düzenli yağ değişimi ve kaliteli yağ kullanmaya ekstra dikkat ettim, bunlar zincirin ömrü açısından bence önemli.

Engin C.
Engin C.
Acemi Sürücü6 ay önce
Engin C.
Engin C.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Bende de N47 motorlu 318d var, 170 bin km’de. Şehir içi kısa mesafe ve sürekli dur-kalk trafiği zincir sorununu tetikliyor gibi geliyor. Özellikle uzun süre düşük devirde kullanmak pek iyi değil. Benim aracımda zincirden şu ana kadar herhangi bir ses gelmedi, ama düzenli olarak dinliyorum ve farklı bir tıkırtı ya da vuruntu olursa hemen ustaya gösteriyorum. Bence erken değişim şart değil, ama motorun sesini iyi takip etmek ve bakım periyotlarını kaçırmamak önemli.

Tuna P.Tuna P. seviye rozeti
Tuna P.
Acemi Sürücü6 ay önce
Tuna P.Tuna P. seviye rozeti
Tuna P.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Bir arkadaşım zincir kopması yaşadı, araç 120 bin km’deydi ve ciddi bir motor masrafı çıkardı. Olaydan önce rölantide metalik bir ses, bazen de gaz verince gelen bir vuruntu vardı ama çok önemsemediler. Yetkili servisin dışında sanayide bu işi iyi yapan ustalar da var, orijinal parça ve düzgün işçilik bulunca yetkiliye mahkum değilsin. Bu motorlarda ses değişikliklerini küçümsememek lazım, biraz riskli bir konu.

Onur U.
Onur U.
Acemi Sürücü6 ay önce
Onur U.
Onur U.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

N47 kullananlara bir şey sormak istiyorum, sizde zincirden gelen sesler nasıl başlıyor? Benim arada motorun arka taraflarından hafif bir tıkırtı geliyor gibi ama emin olamıyorum. Her zaman olmuyor, özellikle sabahları ve soğukta daha belirgin. Acaba bu ses zincirle ilgili mi yoksa başka bir şey mi? Benim gibi şüphelenen var mı? Hangi noktada ustaya göstermek lazım?

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

D
Deniz A.
6 ay önce
297
4
D
Deniz A.

6 ay önce

297
4

Uzun zamandır 3 Serisi (özellikle 318d ve 320d) kullananların N47 motorlardaki zincir uzaması ya da kopmasıyla ilgili neler yaşadığını merak ediyorum. Malum, bu motorlarda kronik bir zincir problemi olduğuna dair çok şey okudum ama herkesin yaşadığı durum biraz farklı gibi gözüküyor.

Aracı genelde şehir içi, dur-kalk trafikte kullananlar için daha mı büyük risk? Yüksek devirde kullanmak ya da kısa mesafelerde sürekli motoru çalıştırıp durdurmak zincirin ömrünü etkiliyor mu? Bir de, bu sesin veya sorunun ilk belirtileri neler oluyor? Herhangi bir tıkırtı, vuruntu gibi bir şey duyanlar ilk ne zaman fark etti ve önlem alabildi mi?

• Zincir kopması ya da uzaması yaşayanlar, arıza öncesi nasıl sinyaller aldınız?
  • Yetkili servis dışında çözüm bulan oldu mu?
  • Zincir değişimini erken yaptıranlar, gerçekten faydasını gördü mü?

Benim araçta şimdilik bir problem yok ama korku insanın aklında yer ediyor. N47 motorlu BMW’sini uzun süre kullananların, özellikle 150 bin km ve üzeri yol yapanların tavsiyeleri neler olur? Erken zincir değişimi yaptırmak mı mantıklı, yoksa düzenli bakımda başka bir şeye dikkat etmek mi yeterli?

Bu konuda tecrübesi olanlar ya da başına böyle bir şey gelenler, yaşadıklarını ve tavsiyelerini paylaşabilir mi?