Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Ali T.
Ali T.
7 gün önce
Clio 4’ün 0.9 TCe motorlu erken üretim araçlarında zaman zaman zincir sesiyle ilgili sıkıntılar yaşanabiliyor. Özellikle soğuk havalarda ilk çalıştırmada, motordan gelen hışırtılı bir zincir sesi duyulabiliyor ve bazen bu ses motor ısınana kadar devam edebiliyor. Benim gözlemlediğim kadarıyla, bu ses genellikle 2013-2014 civarı çıkan ilk Clio 4’lerde daha fazla rastlanıyor. Sonraki yıllarda motor güncellenmiş ve bu problem büyük oranda çözülmüş gibi görünüyor.
Benim kullandığım araçta da zaman zaman kısa süreli zincir sesi oluyordu. Serviste ustayla konuştuğumda, zincir gergisinin zayıflamasından ve yağ kanallarındaki tıkanıklıklardan kaynaklanabileceğini söyledi. Erken yağ değişimi yapmak ve kaliteli yağ kullanmak bu sesi azaltabiliyor. Ayrıca, uzun süre rölantide çalıştırmak ya da sürekli kısa mesafe kullanmak da bu tip seslerin ortaya çıkmasını hızlandırabiliyor. Ancak ses giderek artıyorsa veya çalıştırmada geç algılanıyorsa mutlaka serviste zincir ve gergi mekanizması kontrol edilmeli.
Sizlerin bu konudaki tecrübeleri nasıl? Özellikle erken üretim 0.9 TCe kullananlarda bu sesi duyanlar var mı? Varsa nasıl çözdünüz?