Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Cem H.
Cem H.
7 gün önce
Yaklaşık 1 aydır E90 kasa 320d aracımda motor arıza lambası yanıyor ve aracı bilgisayara bağlattığımda NOx sensörüyle ilgili hata verdi. Aracın çekişinde özellikle dur-kalk trafikte bir düşüş fark ettim, ayrıca yakıt tüketimi de arttı gibi geliyor. Usta, katalizörün de tıkanmış olabileceğini söyledi. Forumda daha önce benzer sorunları yaşayanları okumuştum ama özellikle E90 dizel motorlar için kronik bir problem mi bu?
Aynı zamanda katalizörün temizlenmesiyle ilgili farklı yöntemler duydum, kimyasal temizlik öneren de var, tamamen söküp temizletmek daha iyi olur diye düşünen de. Aracını bu şekilde kullananların uzun vadede başka sorunlar yaşayıp yaşamadığını merak ediyorum. Ayrıca NOx sensörü değiştirildiğinde sorun tamamen çözülüyor mu yoksa başka yerden de bir şey çıkar mı?
Bu konuda deneyimi olanlar ya da kesin çözüm bulanlar paylaşabilirse sevinirim. Özellikle NOx sensörü ve katalizör arızası beraber çıktığında nelere dikkat etmek lazım?