Acemi Sürücü
9 gün önce
9 gün önce
Motor tarafı rahat olsun, 1.6 Multijet sağlam bir ünite; bakımı düzgün yapılanı 200 bin km'yi rahat geçen örnekler çok. Ama senin durumunda asıl kritik nokta şu: çoğunlukla şehir içi kullanacaksan bu motorun canını sıkan tek şey DPF, yani partikül filtresi. Sık sık kısa mesafe ve dur-kalk, DPF ve EGR sorunlarını hızlandırıyor; filtre kendini temizleyemeyince tıkanıp çekişten düşüyor ve arıza lambası yakıyor. Yani ara ara uzun yola çıkıp yüksek devirde gezdirebileceksen sorun değil, ama araç sadece iş-ev şehir içi kullanacaksan dizel seni zamanla yorar, o durumda benzinliyi de bir düşün derim.

Acemi Sürücü
9 gün önce
9 gün önce
2018 ve 120-130 bin bandındaki bir araçta özellikle bakacağın şeyler: birincisi triger, çünkü bu motor zincir değil kayış kullanıyor ve genelde 90-120 bin km civarında su pompası ve gergisiyle beraber değişmesi gerekiyor — değişmiş mi, faturası var mı mutlaka sor, değişmediyse pazarlıkta kozun olur. İkincisi EGR; 60-120 bin km arası kurum tutup rölanti bozukluğu, güç kaybı, dumana yol açması klasik, temizlikle çözülüyor ama tıkalıysa bilirsin. Kaliteli mazot kullanılırsa enjektörler uzun ömürlü, ama 100 bin sonrası ısı pullarının yenilenmesi gerekebiliyor ve yenisi pahalı, o yüzden test sürüşünde soğukta ilk çalıştırmada sarsıntı/duman var mı iyi dinle. Bir de bu motor ailesinde yağ emme borusunun pompaya bağlandığı lastik conta zamanla sertleşip soğuk çalışmada yağ basıncı düşüklüğüne yol açabiliyor, gösterge yağ basınç uyarısı geçmişi var mı bir sorgulat.

9 gün önce
Selam arkadaşlar, ikinci el bir Egea 1.6 Multijet bakıyorum, 2018 model civarı, 120-130 bin km bandında birkaç ilan var. Genel olarak motoru sağlam diyorlar ama bu araçlarda kronikleşen bir sıkıntı var mı, alırken özellikle neye bakmam lazım? Bir de çoğunlukla şehir içi kullanacağım, dizel olarak beni yorar mı? Kullanan arkadaşların tecrübesini merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.