Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Abi ben de aynı sorunu yaşıyorum! Geçen kış %80'e kadar şarj tutmaya başladım ve farkı hemen hissettim. Pil ömrü açısından %100'den şarj tutmak gerçekten zararlı, özellikle soğuk havalarda. Şimdi rutinum şu: sabah evden çıkmadan 15 dakika araçı ısıtıyorum, %80'e kadar şarj yapıyorum ve garajda saklıyorum. Sokakta şarj etmek kesinlikle daha kötü çünkü pil soğuk kalıyor. Isıtılan koltuklar ve direksiyonu kullan, klima çok bataryayı çeker.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Deneyimimi paylaşayım: 3 yıldır Tesla kullanıyorum ve kış bakımında en önemli şey pil yönetimidir. Garajda şarj etmek kesinlikle daha iyi, çünkü pil ısısını koruyorsunuz. Ama dikkat edin, şarjlama sırasında da ısıtma kullanmayın. Benim önerim: araç uyku moduna alıp kondisyonlamayı etkinleştirin. Lastik basıncını her hafta kontrol edin, soğukta %5-8 düşer. Ayrıca uzun yolculuklarda %20'nin altına düşmeyin.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Maalesef benim araçta garaj yok, sokakta şarj etmek zorundayım. Birkaç ay önce özel bir şarj kablosu aldım, ısıtmalı kablo tavsiye ederim. Pili %100'de tutmak konusunda biraz paranoyak hale geldim açıkçası. Ama %85'te şarj etmeye başladığımdan beri daha rahatım. Siz garajınız varsa çok şanslısınız. Ayrıca araç ısıtmasında ön cam çözücüyü kullanmayın, elektrik çok çeker!

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Çok ilginç bir soru, ama ben biraz farklı düşünüyorum. Arabalara o kadar takılmak gerekmiyor bence. Pil teknolojisi artık çok gelişti, %100'de tutmanın kışta %80'de tutmaktan çok büyük farkı yok. Önemli olan düzenli bakım ve normal kullanım. Benim tavsiyem: produsentörün rehberine uyun, aşırı endişelenmeyin. Elektrikli araçlar bu kadar kırılgan değil. Garaj varsa şarj etmeyi tercih edin ama sokakta şarj etmek de sorun değil bence.
5 ay önce
Merhaba arkadaşlar, bu kış mevsiminde elektrikli araç sahipleri olarak biraz endişeli hissediyorum açıkçası. Geçen sene aldığım elektrikli aracın pil kapasitesinin kışta ciddi şekilde düştüğünü fark ettim ve araştırmaya başladım.
Şimdiye kadar öğrendiğim şeyler:
Ama hala merak ettiğim şeyler var. Örneğin, pili %100'den şarj tutmanın kış aylarında daha zararlı olup olmadığını bilmiyorum. Ayrıca garajda şarj etmek sokakta şarj etmekten çok daha mı iyi?
Elektrikli araç kullanıyor olan arkadaşlar, siz kış aylarında neler yapıyorsunuz? Özel bir bakım rutini var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!