Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Onur P.
Onur P.
7 gün önce
Aracım 2017 model 1.3 Multijet Egea, yaklaşık 180 bin kilometrede. Son zamanlarda özellikle sabah ilk çalıştırmada motordan hafif zincir sesi gelmeye başladı. Araç ısındıkça ses biraz azalıyor ama özellikle soğuk havalarda daha belirgin oluyor. Yağ bakımlarını hep zamanında yaptım, orijinal yağı kullandım ama bu zincir sesi içime dert olmaya başladı.
Daha önce benzer kilometrelerde zincir sesiyle karşılaşan var mı? Bazı ustalar bu sesin normal olduğunu, Multijet motorlarda zincir sesi zamanla duyulabileceğini söyledi ama her zaman duymuyordum. Şimdi ise ilk çalıştırmada bir iki saniye net bir şekilde duyuluyor. Şimdilik performans veya çekişte bir sıkıntı yok, motor da titremiyor ama uzun vadede sorun çıkarır mı diye düşünüyorum.
Bu sesle ilgili başınıza neler geldi, değişim gerektiren bir durum mu yoksa bu şekilde binmeye devam edilir mi diye merak ediyorum. Sizin ne öneriniz olur, arıza ilerlemeden müdahale etmek mi mantıklı yoksa bir süre daha takip mi etsem?