Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Fiat Egea 1.3 Multijet kullanıcıları arasında EGR ve DPF tıkanması sorunu yaşayanlar var mı? Özellikle şehir içinde sık sık dur-kalk trafikte kullanınca arıza lambası yakan veya çekişten ciddi anlamda düşen araçlar olduğunu duydum. Kendi aracımda da son zamanlarda arada bir motor arıza ışığı yanmaya başladı, bir de ilk çalıştırmada biraz titreme yapıyor. Ustaya götürdüğümde EGR ve DPF sistemine baktırmamı önerdi ama tam olarak nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.
Özellikle kısa mesafe kullanımların bu sorunu tetiklediğini bilenler var mı? Temizletmek gerçekten çözüm mü, yoksa tekrar kısa sürede aynı sorun ortaya çıkıyor mu? Bir de katkı maddesi kullanan var mı, etkisi oluyor mu merak ediyorum.
Kendi deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Bu tarz sorunlarla karşılaştıktan sonra kalıcı bir şekilde çözen oldu mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler. EGR ve DPF tıkanması uzun vadede motora zarar verir mi, bununla ilgili net bir bilgiye ulaşamadım, bilen var mı?