Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Görkem N.
Görkem N.
7 gün önce
Bir süredir Egea 1.4 Fire motor kullananlardan biriyim ve aracımda fabrika çıkışlı LPG yok, dışarıda taktırdım. Son zamanlarda dur-kalk trafiğinde ya da uzun yolda özellikle yüksek devirlerde hafif sarsıntı ve performans kaybı hissetmeye başladım. Araştırınca bu motorlarda LPG ile birlikte subap ve subap yuvası aşınmasının kronikleşmiş bir problem olduğunu gördüm.
Kimileri belli kilometreden sonra subapların mutlaka değişmesi gerektiğini, bazıları ise subap ayarı yaparak bir süre sorunun ertelenebildiğini söylüyor. Hatta ek olarak subap yağı ya da katkı kullananlar da varmış. Benim kafamda deli sorular; acaba subap sorunu yaşayıp da tamamen çözebilen oldu mu? Mesela daha sert subap ve yuva taktıranlar varmış, bu kalıcı bir çözüm mü yoksa yine belirli bir sürede aynı sorun çıkıyor mu?
Bu konuda tecrübeli olanlar, özellikle LPG’li Egea 1.4 Fire kullanıcıları deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilir mi? Sizce en sağlıklı ve kalıcı çözüm nedir?