Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›Fiat - FCA›Fiat Egea 1.4 Fire motorda LPG kaynaklı subap aşınması yaşayan var mı? Çözümü nedir?
Fiat - FCA

Fiat Egea 1.4 Fire motorda LPG kaynaklı subap aşınması yaşayan var mı? Çözümü nedir?

781
4
G
Görkem N.
6 ay önce

Yanıtlar (4)

Hüseyin Ş.
Hüseyin Ş.
Acemi Sürücü6 ay önce
Hüseyin Ş.
Hüseyin Ş.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Ben de Egea 1.4 Fire kullanıyorum ve yaklaşık 50 bin kilometredir LPG ile devam ediyorum. Aracımda hafif tekleme ve sabahları zor çalışmaya başlamıştı, usta subap ayarı yaptı, bir süre toparladı ama sonra yine aynı sorunlar çıktı. En sonunda subap değişimiyle birlikte daha sert subap ve yuva taktırdım. Şimdilik motor gayet sessiz ve performans yerinde. Sert subap taktırınca uzun vadede tekrar aynı sorunun çıkmasını beklemiyorum, ama kullandığın LPG ayarı, sürüş tarzı ve arada bir benzinle kullanmak da önemli. Subap katkısı denedim, çok bir etkisini göremedim açıkçası. Bence en kesin çözüm, sert subap ve yuva taktırmak.

Caner R.
Caner R.
Acemi Sürücü6 ay önce
Caner R.
Caner R.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Bende de aynı motor var, ben de dışarıda LPG taktırdım. Henüz belirgin bir sorun yaşamadım ama subap sorunu konusunda çok fazla şey duydum. Ben işi biraz şansa bırakmamak için her depoda bir miktar benzinle kullanmaya çalışıyorum. Ayrıca subap katkısı ekliyorum, ama işe yarayıp yaramadığından pek emin değilim. Arada bir subap ayarı yaptırmak önemli diyorlar ama tamamen çözüm mü bilmiyorum. Subap değişimi dışında uzun vadede kesin çözüm bulan olduysa ben de merak ediyorum açıkçası.

Fatih A.
Fatih A.
Acemi Sürücü6 ay önce
Fatih A.
Fatih A.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Daha önce başka bir modelde aynı motorun LPG'li versiyonunu kullanmıştım ve ciddi subap sorunları yaşadım. İlk başta rolantide anormallik, yüksek devirde güç kaybı ve motorun boğulması gibi belirtiler ortaya çıktı. Usta, subap ayarıyla idare ettirdi ama birkaç ay sonra sorun tekrar etti. En sonunda subaplar değişti, ama birkaç sene sonra tekrar aynı şeyler oldu. Uzun vadede katkı vs. çözüm olmuyor, en iyisi LPG montajında sert subap taktırmak veya çok gerekmedikçe LPG ile yüksek devirde kullanmamak. Bence bu motorlar LPG'de kronik olarak subap yiyor, tam çözüm yok gibi.

Kaan I.
Kaan I.
Acemi Sürücü6 ay önce
Kaan I.
Kaan I.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Benim de aklımı kurcalayan konulardan biri bu. Herkesin tecrübesi farklı, kimisi 100 bin km sorunsuz kullanıyor, kimisi 30 binde subap yiyor. Katkı kullananlar var ama net faydasını ispatlayan yok sanırım. Benim sormak istediğim; sert subap ve yuva taktırdıktan sonra tekrar aynı sorunu yaşayan oldu mu? Bir de bu sorunu önceden tespit etmek için özel bir arıza belirtisi var mı? Yani araç daha subapı yemeden anlayabileceğimiz bir belirti oluyor mu?

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

781
4
G
Görkem N.

6 ay önce

781
4

Bir süredir Egea 1.4 Fire motor kullananlardan biriyim ve aracımda fabrika çıkışlı LPG yok, dışarıda taktırdım. Son zamanlarda dur-kalk trafiğinde ya da uzun yolda özellikle yüksek devirlerde hafif sarsıntı ve performans kaybı hissetmeye başladım. Araştırınca bu motorlarda LPG ile birlikte subap ve subap yuvası aşınmasının kronikleşmiş bir problem olduğunu gördüm.

Kimileri belli kilometreden sonra subapların mutlaka değişmesi gerektiğini, bazıları ise subap ayarı yaparak bir süre sorunun ertelenebildiğini söylüyor. Hatta ek olarak subap yağı ya da katkı kullananlar da varmış. Benim kafamda deli sorular; acaba subap sorunu yaşayıp da tamamen çözebilen oldu mu? Mesela daha sert subap ve yuva taktıranlar varmış, bu kalıcı bir çözüm mü yoksa yine belirli bir sürede aynı sorun çıkıyor mu?

• Subap aşınması olmadan önce belirti verenler neler oluyor?
  • Subap değişimi dışında uzun vadede işe yarayan farklı bir çözüm var mı?
  • Katkı kullananlar gerçekten fayda gördü mü?

Bu konuda tecrübeli olanlar, özellikle LPG’li Egea 1.4 Fire kullanıcıları deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşabilir mi? Sizce en sağlıklı ve kalıcı çözüm nedir?