Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim de aynı sorun oldu geçen sene. Senin belirtilerin çok benziyor. Bende de hava sıcak olduğunda daha kötüleşiyordu. Sonunda çıktı ki yakıt basıncı düşüyormuş. Pompanın içindeki filtre tıkanmış, yakıt düzgün akamıyormuş. Serviste diagnostik cihazı tutturduk, arıza kodlarını okudu, oradan belli oldu. Filtre değiştirme ve yakıt sistemi temizliği yaptırdım, sorun tamamen çözüldü. Kesinlikle diagnostik cihazla kontrol ettir, yoksa boş yere parça değiştirirsin.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Turbo arası soğutucu borusu değiştirildi mi? Çünkü o borular yaşlandıkça çatlar ve hava sızıntısı olur. Sonra turbo basıncı düşer ve tam işte 2000-3000 devir aralığında bu tür problemler başlar. Eğer değiştirilmediyse mutlaka kontrol ettir. O borular ucuz ama etkisi çok fazla. Ek olarak, hava filtresi ne durumda? Tıkalı hava filtresi de benzer semptomlar yaratabilir.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Egea sahipleri arasında bu sorun gerçekten sık görülüyor. Ben bunu Fiat forumunda çok okudum. Çoğu zaman egzoz gazı geri dönüş sistemi (EGR) arızası çıkıyor. Motor kontrol ışığı bazen yansa da bazen yanmasa da, sistem hata kaydedebiliyor. EGR ventilini ve kanallarını temizletmeyi denedin mi? Veya enjektör temizliğinden sonra motor yazılımı yenilendi mi? Bazen yazılım güncellemesi gerekiyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Şu adımları sırasıyla dene: Önce depoda ne kadar yakıt olduğunu kontrol et, çünkü az yakıt da basınç sorununa neden olur. Sonra motor ılıkken boşta devir alırken motorun sesi değişiyor mu gözlemle. Eğer değişiyorsa enjektör problemi olabilir.
5 ay önce
Arkadaşlar, merhaba. Fiat Egea'mda son zamanlarda garip bir sorun yaşıyorum ve benzer durum yaşayan varsa yardımcı olmasını istiyorum.
Sorun şu: Özellikle dur-kalk trafiğinde ve yokuş çıkarken motorun güç kaybettiğini hissediyorum. Hızlanmak istediğimde motor sanki boğuluyor gibi davranıyor. Sonra birden normale dönüyor. Çok rahatsız edici bir durum.
Belirtiler:
Servise gittim ama mekanikler kesin bir teşhis yapamadı. Filtre değiştirdik, enjektörleri temizledik ama sorun devam ediyor. Birisi yakıt pompası, birisi turbo arası soğutucu borusu dedi.
Siz bu tür sorunlarla karşılaştınız mı? Çekiş düşmesi yaşayan başka Egea sahipleri var mı? Deneyimlerinizi paylaşsanız çok sevinirim.