Acemi Sürücü
yaklaşık 2 ay önce
yaklaşık 2 ay önce
Benim Fiorino'mda da aynı sorun vardı. Yetkili serviste enjektör temizliği yaptırdım ama çok pahalı oldu. Sonra özel servise gittim, kimyasal temizlik uyguladılar ve yakıt filtresini değiştirdiler. Duman çoğunlukla gitti ama soğuk havalarda hala biraz görülüyor. Turbo basıncı düşüklüğü de kontrol ettirdim, o da normal çıktı. Daha sonra düzenli servis yapmaya başladım, şimdi daha iyi gidiyor.

Acemi Sürücü
yaklaşık 2 ay önce
yaklaşık 2 ay önce
Arkadaşlar, ben direkt enjektör değişimine gittim. Neden uğraşayım diye düşündüm ama yanılmışım. Temizlik yapmadan önce değiştirdim, gereksiz masraf oldu. Eğer beyaz dumanınız çok yoğun değilse, ilk olarak mutlaka kimyasal temizlik deneyin. Ayrıca hangi pompa istasyonundan yakıt aldığınız da çok önemli. Ucuz yakıtla araba mahvedebilirsiniz. Ben şimdi sadece tanınmış istasyonlardan alıyorum.

Acemi Sürücü
yaklaşık 2 ay önce
yaklaşık 2 ay önce
Fiorino kullanan herkes bu sorunu yaşıyor gibi görünüyor. Benim araçta soğuk başlamada duman normal seviyede, ama dur-kalk trafiğinde artıyor. İstanbul'da çalışan araçlara bu kadar yük bindiriyoruz ki enjektörler dayanamıyor. Sizce turbo problemi olabilir mi? Çünkü hızlanırken de biraz sesli oluyor. Enjektörü değiştirmeden turboyu kontrol ettirmeyi düşünüyorum.

Acemi Sürücü
yaklaşık 2 ay önce
yaklaşık 2 ay önce
Bu sorunun kökü genellikle bakım ihmalinden geliyor. Ticari araçlarda servis aralıkları sıkı tutulmuyor, sonra böyle sorunlar ortaya çıkıyor. Benim tavsiyem: yakıt filtresi değişimi çok önemli, bunu asla atlamayın. Sonra enjektör temizliğine gidin. Eğer bu işlemlerden sonra da devam ederse, o zaman enjektör değişimini düşünün. Fakat çoğu zaman temizlik yeterli oluyor. Ayrıca turbo hava filtresini de kontrol ettirin.
yaklaşık 2 ay önce
Fiat Fiorino 1.3 Multijet kullananlar arasında beyaz duman sorunu oldukça yaygın bir problemdir ve bu konuda bir kaç yıldır gözlemlediğim şeyler var.
Özellikle soğuk havalarda ve sabah startında beyaz dumanın yoğun olması normal kabul edilse de, sürüş sırasında devam etmesi ve özellikle dur-kalk trafiğinde artması genellikle enjektör problemini işaret ediyor. İstanbul trafiğinde bu tür araçlar çok çalıştığından enjektörler hızlı aşınıyor.
Yaşadığım ve çevremdeki deneyimler:
Fiorino gibi ticari araçlar yoğun kullanıldığından, düzenli servis aralıklarına uyulmamışsa sorun daha da derinleşiyor. Turbo basıncı düşüklüğü de beyaz dumanla beraber görülebilir.
Sizin araçlarda bu sorunu nasıl çözdünüz? Hangi çözüm en etkili oldu?