Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Levent H.
Levent H.
7 gün önce
Uzun zamandır bende olan Fiat Linea 1.3 Multijet (Euro 4, 2009 model) aracımda bir süredir çekiş düşüklüğü, arada titreme ve gaz yememe sorunları yaşıyorum. Özellikle sıkışık şehir içi trafikte ya da kısa mesafe kullanımlarda sorun daha belirginleşiyor. Araç ilk çalıştığında bir şey yok gibi ama ısındıkça bazen sanki motor boğuluyormuş gibi oluyor. Ustaya gösterdiğimde EGR valfi tıkalı dedi, hatta valfi söküp temizledi ama bir süre sonra tekrar aynı sorun baş gösterdi. İnternette araştırınca EGR kaynaklı bu tür şeylerin Linea ve Punto gibi Multijet motorlu araçlarda sıkça yaşandığını gördüm.
Merak ettiğim birkaç nokta var:
Aracı genelde kısa mesafe ve şehir içi kullanıyorum, acaba bu nedenle daha mı çabuk tıkanıyor? Benzer durum yaşayanlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok memnun olurum. Sizin bu EGR tıkanıklığıyla ilgili kalıcı bir çözümünüz oldu mu?