Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Engin Ö.
Engin Ö.
7 gün önce
Son zamanlarda Linea 1.3 Multijet’te özellikle rölantideyken iç mekanda garip bir titreşim hissediyorum. Aracı ilk çalıştırınca ya da hafif gaz verirken sanki motorun sesi biraz daha kaba geliyor ve direksiyonun, vitesin hafif hafif titreştiğini fark ettim. Araç Euro 4, bazı arkadaşlarda Euro 5 motor var, sanırım onlarda da benzer bir durum olabiliyor.
Ustam motor kulağında sorun olabileceğini söyledi ama başka bir yerde, bu titreşimlerin alt motor takozu, şanzıman kulağı ya da üst motor takozu kaynaklı olabileceğini okudum. Hatta bazıları dizel motorlarda bu titreşimin normal olduğunu bile söylüyor ama eskiden yoktu, son zamanlarda arttı. Özellikle dur-kalk trafiğinde ister istemez daha çok dikkatimi çekmeye başladı.
Sizlerden ricam, bu sorunu daha önce yaşayan var mı? Gerçekten motor kulağı değişimiyle çözüm bulan oldu mu? Ya da sadece takoz değişimiyle titreşim azaldı mı? Hangi marka yedek parça kullananlar memnun kaldı? Farklı bir parça veya farklı bir çözüm öneren varsa, paylaşırsa çok iyi olur. Ayrıca montaj sırasında nelere dikkat etmek lazım?
Sizce bu titreşim arızaya işaret mi, yoksa dizel Linealarda zamanla normal bir durum mu? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Sizin Linea’da benzer bir problem oldu mu, nasıl çözdünüz?