Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • Sıfır Araç FiyatlarıYeniMarkaların güncel fiyat listeleri
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›Fiat - FCA›Fiat Linea 1.4 Fire rölanti dalgalanması yaşayan var mı? Çözüm önerileri bekliyorum
Fiat - FCA

Fiat Linea 1.4 Fire rölanti dalgalanması yaşayan var mı? Çözüm önerileri bekliyorum

Fiat/Linea/1.4 Fire
498
4

Yanıtlar (4)

Mustafa G.
Mustafa G.
Acemi Sürücü7 ay önce
Mustafa G.
Mustafa G.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Bende de 2014 model 1.4 Fire var, neredeyse aynı sorunları yaşadım. Özellikle sabah ilk çalıştırmada rölantide dalgalanma oluyordu. Boğaz kelebeğini temizlemişsin, o çoğu zaman işe yarıyor ama bende rölanti motorunda hafif temizlik ve kontak spreyiyle temizlik sonrası sorun azaldı. Bir de hava alıyor mu diye manifoldun ve hortumların bağlantı noktalarını kontrol ettirmiştim, bir yerde kaçak vardı, o da rölantiyi etkiliyormuş. Bence bir de vakum kaçaklarına baktır, genelde gözden kaçıyor.

Barış Y.
Barış Y.
Acemi Sürücü7 ay önce
Barış Y.
Barış Y.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Ben de zamanında çok uğraştım bu rölanti dalgalanmasıyla. Hatta bir ara aküden şüphelenmiştim ama yeni aküyle yine hafif titreme devam etti. Sonra hararet müşürü değiştirildiğinde düzeldi. Usta, soğuk motor verisini yanlış okuduğunu ve ECU'nun yakıt karışımını bozduğunu söylemişti. Eğer motor soğukken daha belirginse müşüre bir baktır derim. Sıcaklık sensörü arızası çok sinsi oluyor, arıza lambası da yakmıyor çoğu zaman.

Ahmet Z.
Ahmet Z.
Acemi Sürücü7 ay önce
Ahmet Z.
Ahmet Z.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Bu tip rölanti sorunlarında en çok sensörlerden şüpheleniyorum. Özellikle MAP sensörü ya da krank sensörü bazen arıza vermese bile sinyal zayıflığı yapabiliyor. Deneme amaçlı OBD cihazı ile canlı verilerden sensörlerin tepkilerini takip ettirdim, ufacık bir sapma bile dalgalanma yapıyor. Buji-kablo, filtre işleri tamamsa, bir de sensörlerin verilerine baktırmakta fayda var. Usta bazen "vakit geçince düzelir" diyor ama kronikleşebiliyor.

Emre Ç.
Emre Ç.
Acemi Sürücü7 ay önce
Emre Ç.
Emre Ç.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Bende LPG de vardı, ama benzer sorunları sadece benzinle kullanırken de yaşadım. Yakıt enjektörlerini ultrasonik temizletince bayağı düzelmişti. Her şey normalse bazen enjektörlerde tıkanma olabiliyor, özellikle kısa mesafe çok yapılınca. Enjektör temizliği denedin mi? Ayrıca gaz kelebeği adaptasyonu var, bazen kelebeği temizledikten sonra adaptasyon gerektiği için dalgalanma devam ediyor. Denemediysen adaptasyon yaptırmanı öneririm.

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

T
Tolga T.
7 ay önce
498
4
T
Tolga T.

7 ay önce

498
4

Aracım 2015 model Fiat Linea 1.4 Fire 77 beygir. Son zamanlarda özellikle sabahları ilk çalıştırmada veya uzun süre trafikte bekledikten sonra rölantide hafif dalgalanma yapıyor. Motor yeni çalışırken veya dur-kalk trafiğinden sonra rölantide ibre oynuyor, bazen çok hafif silkeleme de oluyor. Araç gaz yemede veya çekişte sorun yaşatmıyor ama bu rölantideki titreme bayağı rahatsız etmeye başladı.

Şimdiye kadar şunları denedim:

• Boğaz kelebeğini temizlettim
  • Bujileri ve buji kablolarını yeni değiştirdim
  • Hava filtresi yeni
  • Benzinli kullanıyorum, LPG yok

Usta, "zamanla düzelir" dedi ama uzun süredir aynı. Sizde de benzer bir durum oldu mu? Rölanti motoru, hararet müşürü veya başka bir sensör kaynaklı olabilir mi? Aküden olabilir mi diye düşündüm ama marşta zorluk yok. Bu sorunu yaşayan başka Linea kullanıcıları ne yaptı, özellikle çözüm bulan varsa detay yazar mı? Başka nerelere baktırmak lazım, önerileriniz neler?

Sizce bu tip rölanti dalgalanmalarında en sık karşılaşılan sebep nedir?