Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Sinan P.
Sinan P.
7 gün önce
Focus kullananlardan özellikle 1.6 Ti-VCT motorlu araçlarda şöyle bir problem yaşayan oldu mu? Araba bazen özellikle sabah ilk çalıştırmada ya da kısa süreli durup tekrar bindiğimde rölantide dalgalanıyor. Devir ibresi oynuyor, arada devir çok düşüyor ve hatta bazen istop ediyor. Özellikle klima açıkken bu durum daha da belirginleşiyor. Araç genel olarak sorunsuz yürüyor ama trafik ışıklarında ya da dur-kalk yoğun olduğunda insanı sinir ediyor.
Şimdiye kadar şunları kontrol ettirdim:
Araçta LPG yok, tamamen benzinli kullanıyorum. Usta adaptasyon önerdi, onu da yaptırdım ama sorun bir süre düzelip sonra tekrar başlıyor. Hava alıyor olabilir diyen oldu, vakum hortumlarını kontrol ettik, bi sıkıntı çıkmadı. Enjektörlerde ya da yakıt pompasında mı bir problem olur, yoksa başka bir sensör arızası mıdır? Özellikle bu motorlarda kronik bir şey mi merak ediyorum. Benzerini yaşayan veya çözüm bulan var mı, nereden başlamak lazım?