Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.

Arda K.

Arda K.
7 gün önce
Focus 1.5 TDCi kullananlardan özellikle AdBlue sisteminde arıza yaşayanlar varsa tecrübelerini paylaşırsa çok iyi olur. Geçenlerde ekranda AdBlue ile ilgili bir uyarı çıktı. Arıza lambası da yandı ve biraz araştırınca bu sistemin egzoz emisyonlarını düşürmek için kullanıldığını öğrendim. Fakat kafama takılan şu; AdBlue’da bir sıkıntı olunca gerçekten motor kendini korumaya alıp performansı kısıtlıyor mu, yoksa sadece uyarı verip devam mı ediyor?
Aracı servis dışında kullananlardan da duymuştum, bazı modellerde AdBlue bitince araç tamamen çalışmıyor ya da ciddi şekilde çekişten düşüyormuş. Ben daha böyle bir durum yaşamadım ama uzun yol yapıyorum ve bu tür bir sorun yolda bırakır mı diye endişeleniyorum açıkçası. Ayrıca, arıza giderilene kadar araçta başka ne tür değişiklikler oluyor? Mesela, hararet veya başka bir sistem etkileniyor mu?
Arızayı kendim çözmek istersem nereye bakmam gerekir, yazılımsal bir hata mı oluyor yoksa sensör veya pompayla ilgili mi daha çok karşılaşılıyor? Gerçekten kullanıcıyı yolda bırakacak kadar büyük bir problem mi, yoksa biraz dikkatli kullanınca idare ediliyor mu? Bu konuda başına benzer bir şey gelen var mı, neler yaşadınız?
AdBlue arızası Focus’ta motoru tamamen kısıtlar mı, yoksa sadece uyarı vererek devam etmemize izin veriyor mu?