Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Onur V.
Onur V.
8 gün önce
Ford Focus 1.5 TDCi sahipleri olarak en büyük dertlerimizden biri partikül filtresinin (DPF) tıkanması. Özellikle şehir içi kısa mesafe ve sık dur-kalk trafikte kullananlar için bu daha da büyük bir problem haline geliyor. Ben de bir süredir bu konuda uğraşan biri olarak tecrübelerimi ve bildiklerimi paylaşmak istedim.
DPF tıkanmasının başlıca belirtileri şunlar:
Benim yaşadığımda, araç uyarı verdi, sonra motor performansında hissedilir bir düşüş oldu. Özellikle uzun süreli düşük devirde kullanınca bu sorun daha da belirginleşiyor. Uzun yolda yüksek devirde seyretmek, sistemin kendi kendini temizlemesini sağlıyor ama şehir içinde bu mümkün olmayınca tıkanma kaçınılmaz oluyor.
Temizleme yöntemleri olarak; serviste cihazla rejenerasyon yaptırmak mümkün. Bazı ustalar yerinde temizlik spreyi uyguluyor, kimileri ise söküp özel makinede yıkamayı öneriyor. Evde kendi başına kimyasal katkı denemek de var ama bazen çözüm olmayabiliyor. Ben serviste yazılım üzerinden rejenerasyon yaptırdım, kısa süreliğine faydasını gördüm ama kökten çözüm uzun yol ve düzenli devirli kullanım.
Siz bu sorunla karşılaştınız mı? Farklı yöntemler deneyen var mı, uzun vadede çözüm için önerileriniz neler?