Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Levent H.
Levent H.
7 gün önce
Focus 1.6 TDCi kullananlar arasında enjektörün altındaki bakır pulun kaçak yapma ihtimalinden hep bahsediliyor. Ama açıkçası tam olarak bu kaçak neler yaratır, nasıl belli olur net bir bilgi bulamadım. Son zamanlarda aracımda sabahları ilk çalıştırırken biraz zorlanma ve hafif bir mazot kokusu seziyorum. Motor sıcakken bu şikayetler kayboluyor, ama soğukken garip bir yanık kokusu da geliyor gibi. Bazı yerlerde motordan tıkırtı sesi gelirse veya ilk çalıştırmada duman atarsa bakır puldan şüphelenin diyenler olmuş.
Belirtiler neler olabiliyor?
Ben özellikle motorun üstünde yağlı bir kir tabakası fark ettim ama emin olamadım. Enjektör bakır pulu kaçağı olduğunu kesin anlamanın en net yolu nedir? Bunu kendi imkanlarımla nasıl kontrol edebilirim? Yolda bırakma gibi ciddi bir sorun yaratır mı yoksa sadece performansı mı etkiler? Tecrübeli arkadaşlar başından geçenleri ve çözüm önerilerini paylaşırsa çok sevinirim. Bu sorunu yaşayanlar genelde başka hangi belirtileri gözlemliyor?