Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de 2018 model Kuga 1.5 EcoBoost var, benzer bir durum yaşadım. Özellikle uzun yolda klima açıkken su eksilmesi fark ettim. Servise sordum, “bazı motorlarda çok hafif eksilme olabiliyor, buharlaşma kaynaklı” dediler ama kafam rahat etmedi. Radyatör kapağını değiştirince azalma bayağı durdu. Belki senin kapak da basıncı tam tutmuyordur, gözle sağlam gibi görünse de. Ayrıca içten su kaçağı için kalorifer peteğini de kontrol ettirmiştim, orası da temiz çıkmıştı. Kısacası, küçük bir ihtimal de olsa kapağı değiştirmeyi deneyebilirsin.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim aracımda hiç böyle bir eksilme olmadı, motor soğutma sıvısı neredeyse hiç azalmıyor. Bu motorlarda kronik bir problem olduğuna pek denk gelmedim. Özellikle kapak contası gibi ciddi bir şeye işaret etseydi, mutlaka hararet veya egzozdan beyaz duman görürdün diye düşünüyorum. Yine de içten içe çok az sızıntı olup olmadığını anlamak için serviste sistemin basınç testini yaptırabilirsin. En azından kafan rahat eder. Sıvının çok sık tamamlanması bence normal değil.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benzer bir sorunu yaşayan birkaç kişiden duydum ama genelde ciddi bir arızaya dönüşmediği söylendi. Özellikle yazın sıcak havalarda ve sık dur-kalkta buharlaşma daha fazla olabiliyor. Yine de iki-üç haftada bir ekleme yapmak dikkat çekici. Aracın altında iz yok diyorsun ama motorun arka kısmında, şanzıman tarafında kaçaklar gözle görülmeyebiliyor. Ayrıca egzozdan su buharı, özellikle ilk çalıştırmada yoğun şekilde çıkıyor mu gözlemledin mi? Ona da dikkat etmeni öneririm.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende aynı motorun Mondeo'daki versiyonu var, başlarda çok az eksilme olmuştu, sonra tamamen kesildi. Sanırım ilk aldığımda sistemde hava vardı, zamanla attı. Bir de antifriz oranına dikkat ettim, saf su eklemek yerine orijinal antifrizli karışım ekleyince daha stabil oldu. Sen de sadece su mu ekliyorsun, yoksa karışım mı? Ayrıca genleşme kabı çatlak olabiliyor, bazen çok küçük olduğu için gözden kaçıyor. Şeffaf bir eldivenle kabın etrafını iyice bastırıp kontrol et derim.

5 ay önce
Yaklaşık bir senedir 2019 model Ford Kuga 1.5 EcoBoost kullanıyorum. Aracı ilk aldığımda bir sorun yoktu ama son birkaç aydır özellikle uzun yol yaptıktan veya biraz fazla dur-kalk trafikte kullandıktan sonra soğutma suyu haznesinin seviyesi bir miktar azalıyor. Şu ana kadar herhangi bir hararet uyarısı almadım, motor da gayet düzgün çalışıyor. Ama her 2-3 haftada bir kontrol ettiğimde suyun biraz eksildiğini fark ediyorum ve tamamlamak zorunda kalıyorum. Araçta herhangi bir su sızıntısı, yerde birikinti ya da gözle görülür bir kaçak bulamadım. Termostat, radyatör hortumları ve kapak kontrol edildi, hepsi sağlam görünüyor.
Forumda bu motoru kullanan başka arkadaşlar da benzer bir sorun yaşadı mı acaba? Özellikle suyun bu şekilde yavaş yavaş eksilmesi normal mi, yoksa ciddi bir arızanın habercisi olabilir mi diye endişeleniyorum. Servise sorduğumda “az miktarda eksilme normal” tarzı bir cevap aldım ama bu kadar sık eksilmesi kafamı kurcalıyor. Benzer bir tecrübesi olan ya da bu sorunun kaynağıyla ilgili bilgi verebilecek var mı? Özellikle silindir kapak contası ya da içten su yakma gibi bir problem olmasından çekiniyorum. Sizce bu durumda neye dikkat etmeliyim, başka nereleri kontrol ettirmeliyim? Benim gibi su eksiltme yaşayanlar olduysa nasıl bir yol izlediniz?