Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.

Tarık A.

Tarık A.
7 gün önce
Yaklaşık bir senedir 2019 model Ford Kuga 1.5 EcoBoost kullanıyorum. Aracı ilk aldığımda bir sorun yoktu ama son birkaç aydır özellikle uzun yol yaptıktan veya biraz fazla dur-kalk trafikte kullandıktan sonra soğutma suyu haznesinin seviyesi bir miktar azalıyor. Şu ana kadar herhangi bir hararet uyarısı almadım, motor da gayet düzgün çalışıyor. Ama her 2-3 haftada bir kontrol ettiğimde suyun biraz eksildiğini fark ediyorum ve tamamlamak zorunda kalıyorum. Araçta herhangi bir su sızıntısı, yerde birikinti ya da gözle görülür bir kaçak bulamadım. Termostat, radyatör hortumları ve kapak kontrol edildi, hepsi sağlam görünüyor.
Forumda bu motoru kullanan başka arkadaşlar da benzer bir sorun yaşadı mı acaba? Özellikle suyun bu şekilde yavaş yavaş eksilmesi normal mi, yoksa ciddi bir arızanın habercisi olabilir mi diye endişeleniyorum. Servise sorduğumda “az miktarda eksilme normal” tarzı bir cevap aldım ama bu kadar sık eksilmesi kafamı kurcalıyor. Benzer bir tecrübesi olan ya da bu sorunun kaynağıyla ilgili bilgi verebilecek var mı? Özellikle silindir kapak contası ya da içten su yakma gibi bir problem olmasından çekiniyorum. Sizce bu durumda neye dikkat etmeliyim, başka nereleri kontrol ettirmeliyim? Benim gibi su eksiltme yaşayanlar olduysa nasıl bir yol izlediniz?