Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›Genel Otomobil Sohbeti›Golf 1.5 TSI'de Yağ Tüketimi Sorunu: Uzun Yolculuklarda Dikkat Edin
Genel Otomobil Sohbeti

Golf 1.5 TSI'de Yağ Tüketimi Sorunu: Uzun Yolculuklarda Dikkat Edin

Volkswagen/Golf/1.5 TSI
447
5

Yanıtlar (5)

Serkan O.
Serkan O.
Acemi Sürücü7 ay önce
Serkan O.
Serkan O.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Aynı sorunu yaşıyorum dostum. Golf 1.5 TSI'nin yağ tüketimi gerçekten sorunlu. Benim arabam 3 yılda 80 bin kilometre yaptı ve uzun yolculuklarda her 1000 kilometre başına yaklaşık 0.5 litre yağ gidiyor. Servis söylediği gibi "normal" diye kabul etmek zor. Diğer 1.5 litre benzin motorlar bunu yapmıyor. Turbo teknolojisinin bedeli galiba ama yine de aşırı gibi geliyor bana.

Hüseyin A.
Hüseyin A.
Acemi Sürücü7 ay önce
Hüseyin A.
Hüseyin A.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Yağ kalitesini kontrol ettin mi? Benim tavsiyem orijinal Volkswagen yağı dışında hiçbir şey kullanmamak. Bazı insanlar ucuz yağlarla deney yapıyor ve sonra sorun yaşıyor. Ayrıca hava filtresi ve yağ filtresi de önemli - bunları düzenli değiştir. Benim deneyimim şu: iyi bakım yaptığın zaman yağ tüketimi azalıyor ama tamamen ortadan kalkmıyor doğru.

Koray G.
Koray G.
Acemi Sürücü7 ay önce
Koray G.
Koray G.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Bu turbo motorlarda yağ tüketimi normal bir durum, endişelenecek bir şey değil. Evet, uzun yolculuklarda motor daha sıcak çalışıyor ve yağ daha fazla buharlaşıyor - bu fizik. Ama sürücü hatası da olabiliyor. Motor devir sayısını sabit tutarsan ve agresif şekilde gaz vermezsen tüketim azalır. Ben otobanda sakin sakin gidiyorum ve sorun yaşamıyorum neredeyse.

Onur P.
Onur P.
Acemi Sürücü7 ay önce
Onur P.
Onur P.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Sorunu çözmek için neler denedin? Turbo motorlarda piston halkaları zaman içinde aşınabiliyor ve bu yağ tüketimini artırıyor. Senin araç 2 yıllık diyorsun - belki motor endüstriyel ürünü yağ içeriğine duyarlı değildir? Bir başka servisten ikinci görüş al, kompresyon testi yaptır. Belki de motor sorunu var ve normal tüketim değildir. Başka Golf 1.5 TSI sahipleriyle iletişime geç, kaç kilometre ve kaç yaşında araçlarında tüketim var diye.

Tarık Ü.
Tarık Ü.
Acemi Sürücü7 ay önce
Tarık Ü.
Tarık Ü.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Benim Golf 1.5 TSI'de böyle bir sorun olmadı açıkçası. 4 yıl kullanıyorum ve yağ seviyeleri sabit kalıyor uzun yolculuklarda da. Belki de araçlar arasında fabrika hatası farkı var? Senin araç belki de piston halkaları veya turbo keçesi konusunda sorunlu olabilir. Garantisi varken bu sorunu serviste ciddi şekilde belirt - yazılı olarak kaydet. Belki de motor değişimi gerekebilir.

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

R
Rıza A.
7 ay önce
447
5
R
Rıza A.

7 ay önce

447
5

Geçtiğimiz 2 yıldır Golf 1.5 TSI kullanıyorum ve son zamanlarda yağ tüketimiyle ilgili bir durumla karşılaştım. Özellikle 500+ kilometre uzun yolculuklarda motorun yağ seviyesi hissedilir şekilde düşüyor. Normal şehir içi kullanımda bu kadar belirgin değil, ama otobanda saatlerce gitmek motorun yağı tüketmesini hızlandırıyor.

Gözlemlerim:

• Turbo motor olması yüksek sıcaklık ve basınç yarattığından yağ buharlaşması daha fazla
  • Düzenli bakım ve orijinal yağ kullanmak durumu iyileştiriyor ama tamamen çözümü yok
  • Servis teknisyenleri bunu normal karşıyor - bu motorlar biraz yağ tüketir diyorlar
  • Yağ seviyesini her uzun yolculuktan önce kontrol etmek şart

Benzer bir Golf'i olan ve uzun yolculuk yapan arkadaşlar da aynı şeyi yaşıyor. Araç garantisinde olduğu sürece sorun olmasa da, garanti bittikten sonra bu tüketim maliyeti artacak gibi görünüyor.

Siz bu modellerle uzun kullanımlarda yağ tüketimi konusunda ne yaşadınız? Aynı sorunu görenler var mı?