Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Aynı sorunu yaşıyorum dostum. Golf 1.5 TSI'nin yağ tüketimi gerçekten sorunlu. Benim arabam 3 yılda 80 bin kilometre yaptı ve uzun yolculuklarda her 1000 kilometre başına yaklaşık 0.5 litre yağ gidiyor. Servis söylediği gibi "normal" diye kabul etmek zor. Diğer 1.5 litre benzin motorlar bunu yapmıyor. Turbo teknolojisinin bedeli galiba ama yine de aşırı gibi geliyor bana.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Yağ kalitesini kontrol ettin mi? Benim tavsiyem orijinal Volkswagen yağı dışında hiçbir şey kullanmamak. Bazı insanlar ucuz yağlarla deney yapıyor ve sonra sorun yaşıyor. Ayrıca hava filtresi ve yağ filtresi de önemli - bunları düzenli değiştir. Benim deneyimim şu: iyi bakım yaptığın zaman yağ tüketimi azalıyor ama tamamen ortadan kalkmıyor doğru.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bu turbo motorlarda yağ tüketimi normal bir durum, endişelenecek bir şey değil. Evet, uzun yolculuklarda motor daha sıcak çalışıyor ve yağ daha fazla buharlaşıyor - bu fizik. Ama sürücü hatası da olabiliyor. Motor devir sayısını sabit tutarsan ve agresif şekilde gaz vermezsen tüketim azalır. Ben otobanda sakin sakin gidiyorum ve sorun yaşamıyorum neredeyse.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Sorunu çözmek için neler denedin? Turbo motorlarda piston halkaları zaman içinde aşınabiliyor ve bu yağ tüketimini artırıyor. Senin araç 2 yıllık diyorsun - belki motor endüstriyel ürünü yağ içeriğine duyarlı değildir? Bir başka servisten ikinci görüş al, kompresyon testi yaptır. Belki de motor sorunu var ve normal tüketim değildir. Başka Golf 1.5 TSI sahipleriyle iletişime geç, kaç kilometre ve kaç yaşında araçlarında tüketim var diye.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim Golf 1.5 TSI'de böyle bir sorun olmadı açıkçası. 4 yıl kullanıyorum ve yağ seviyeleri sabit kalıyor uzun yolculuklarda da. Belki de araçlar arasında fabrika hatası farkı var? Senin araç belki de piston halkaları veya turbo keçesi konusunda sorunlu olabilir. Garantisi varken bu sorunu serviste ciddi şekilde belirt - yazılı olarak kaydet. Belki de motor değişimi gerekebilir.
5 ay önce
Geçtiğimiz 2 yıldır Golf 1.5 TSI kullanıyorum ve son zamanlarda yağ tüketimiyle ilgili bir durumla karşılaştım. Özellikle 500+ kilometre uzun yolculuklarda motorun yağ seviyesi hissedilir şekilde düşüyor. Normal şehir içi kullanımda bu kadar belirgin değil, ama otobanda saatlerce gitmek motorun yağı tüketmesini hızlandırıyor.
Gözlemlerim:
Benzer bir Golf'i olan ve uzun yolculuk yapan arkadaşlar da aynı şeyi yaşıyor. Araç garantisinde olduğu sürece sorun olmasa da, garanti bittikten sonra bu tüketim maliyeti artacak gibi görünüyor.
Siz bu modellerle uzun kullanımlarda yağ tüketimi konusunda ne yaşadınız? Aynı sorunu görenler var mı?