Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Ahmet H.
Ahmet H.
7 gün önce
Golf Mk6 1.4 TSI (hem 140 hem de 160 beygir olan, kompresör+turbo "twincharger" motorlu) sahiplerinin sıkça zincir uzaması problemi yaşadığını duydum. Aracım 2011 model ve 120 bin kilometre civarında, sabah ilk çalıştırmada birkaç saniyelik metalik bir ses geliyor. Özellikle soğukken motor sanki "tıkırtı" yapıyor ve sonra normale dönüyor. Araştırınca çoğu kişi zincir uzamasından şüpheleniyor. Yağ seviyesi ve kalitesi de hep kontrolümdeydi, bakımda hep zamanında değişti.
Bu motorlarda zincir uzaması genellikle kaç bin kilometrede kendini belli ediyor? Sadece sabah ilk çalıştırmada kısa süreli ses yapması bu sorunun habercisi mi? Yoksa başka belirtileri de oluyor mu? Birkaç tamirciye sordum, bazıları zincir setinin mutlaka değişmesi gerektiğini, bazıları ise ses kısa sürüyorsa beklenebileceğini söyledi. Arıza lambası henüz yanmadı, performansta da bir düşüş yok.
Forumda bu konuda deneyimi olanlardan özellikle tavsiye ve öneri bekliyorum. Zinciri değiştirmek için illa sesin artmasını ya da arıza lambasının yanmasını beklemek mi gerekiyor, yoksa bu aşamada önlem almak mantıklı mı?