Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de Golf 6 1.4 TSI var, yaklaşık 2 senedir kullanıyorum. Araç ilk aldığımda her 1.500 km’de yarım litre yağ eksiltirdi, zamanla biraz daha arttı ama 1.000 km’de 1 litre bana da fazla geldi. Evet, bu motorlarda yağ eksiltme kronik bir durum, ama bu kadar yüksek olması pek içime sinmezdi. Ben genellikle 5W30 tam sentetik yağ kullanıyorum, biraz daha az eksiltiyor gibi geliyor. Ayrıca, fazla performanslı ve sürekli yüksek devirli kullanımda da yağ yakımı artıyor. Eğer aracında hala garanti varsa servise biraz daha bastırmanı öneririm, onlar bazen fazla rahat davranabiliyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Golf 6 1.4 TSI’larda yağ eksiltme sık rastlanan bir problem, forumlarda da çok konuşuluyor. Fakat her 1.000 km’de 1 litre hakikaten fazla. Aracın kilometresini ve yağ değişim aralığını da belirtirsen daha net yorum yapılabilir. Belki segmanlarda aşınma olabilir. Egzozdan mavi duman var mı, bu da önemli bir detay. Benim önerim, farklı bir ustayla detaylı bir kontrol yaptırman olur. Özellikle silindir kapağı ve conta kontrol edilmeli. Araçta yağ kaçağı veya fazla yağ yakımı varsa, uzun vadede motorun ömrünü azaltır.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim tecrübem biraz farklı, aynı motoru kullandım ve 1.000 km’de 250-300 ml civarında eksiltme görüyordum. Tabii dur-kalk trafiği ve kısa mesafede kullanınca bu miktar artabiliyor. 1 litre gerçekten fazla. Katkı maddesi hiç denedin mi? Ben zamanında katkı kullanmıştım, çok fark etmedi ama denemekte fayda var. Ayrıca aracın yağ çubuğunu hep aynı noktada ve soğukken kontrol ettiğine emin ol. Bazen ölçüm hatasından da fazla görünebiliyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de benzer bir durum vardı, servise sorduğumda tipik cevap “normal” olmuştu. Fakat çözümü krank keçesinde kaçak tespit edilince buldum. Ufak bir sızdırma varmış, gözle görünmese de zamanla eksiltmeye sebep oluyormuş. Motorun genel performansında düşüş yaşamadım ama uzun vadede sürekli eksiltme olursa katalizöre zarar verebilir dediler. Tavsiyem, iyi bir ustada motorun altına ve çevresine ayrıntılı bakılsın. Sadece “bu motorlarda normal” deyip geçilmemeli. Sonradan pişman olmamak için önlem almakta fayda var.

5 ay önce
Golf 6 1.4 TSI kullanıcılarının arasında sıkça duyduğum bir konu bu yağ eksiltme meselesi. Aracımı birkaç aydır kullanıyorum ve her 1.000 km’de yağ çubuğunun neredeyse 1 litreye yakın eksildiğini fark ettim. Servise sorduğumda "bu motorlarda normal" diyorlar ama bana biraz fazla gibi geliyor açıkçası.
Katkı maddesi, kaliteli yağ kullanımı, motorun genel durumu gibi etkenler tabii ki önemli ama daha önce başka araçlarda bu kadar yağ eksiltme görmemiştim. Araçta gözle görülür bir duman ya da sızıntı yok. Rölantide, yüksek devirde ya da uzun yolda da durum değişmiyor, yağ eksiltme hep aynı. İnternette okuduklarım genelde bu motorlarda kronik olduğu yönünde ama herkesin deneyimi farklı.
Gerçekten bu kadar eksiltme normal mi yoksa servisin fazla rahat davrandığını mı düşünmeliyim? Sizde durum nasıl, benzer şekilde yaşayan var mı?