Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Yusuf H.
Yusuf H.
7 gün önce
Golf 6 1.4 TSI kullanıcılarının arasında sıkça duyduğum bir konu bu yağ eksiltme meselesi. Aracımı birkaç aydır kullanıyorum ve her 1.000 km’de yağ çubuğunun neredeyse 1 litreye yakın eksildiğini fark ettim. Servise sorduğumda "bu motorlarda normal" diyorlar ama bana biraz fazla gibi geliyor açıkçası.
Katkı maddesi, kaliteli yağ kullanımı, motorun genel durumu gibi etkenler tabii ki önemli ama daha önce başka araçlarda bu kadar yağ eksiltme görmemiştim. Araçta gözle görülür bir duman ya da sızıntı yok. Rölantide, yüksek devirde ya da uzun yolda da durum değişmiyor, yağ eksiltme hep aynı. İnternette okuduklarım genelde bu motorlarda kronik olduğu yönünde ama herkesin deneyimi farklı.
Gerçekten bu kadar eksiltme normal mi yoksa servisin fazla rahat davrandığını mı düşünmeliyim? Sizde durum nasıl, benzer şekilde yaşayan var mı?