Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Görkem P.
Görkem P.
7 gün önce
Golf 6 1.6 TDI CAYC motorlu araçlarda özellikle EGR valfi ve partikül filtresi (DPF) sorunlarının sık yaşandığını gözlemledim. Özellikle şehir içi kullanımlarda, kısa mesafe ve sürekli dur-kalk trafiğinde aracın egzoz sıcaklığı yeterince yükselmediği için DPF rejenerasyonu tam gerçekleşmiyor. Bu da zamanla filtrede dolmaya ve uyarı lambasının yanmasına neden oluyor.
EGR valfi ise belli kilometrelerden sonra kurum ve birikintiler nedeniyle arıza verebiliyor. Araçta çekiş düşüklüğü, sarsıntılı çalışma ve bazen motor arıza lambası yanması gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor. Eğer EGR valfi çok tıkanırsa, motorun rölantide düzensiz çalıştığını fark ettim. Özellikle ilk çalıştırmalarda sarsıntı oluyorsa EGR’den şüphelenmek gerekiyor.
Ben düzenli olarak uzun yol yaparak DPF’nin rejenerasyonunu desteklemeye çalışıyorum. Ayrıca kaliteli yakıt kullanmak ve periyodik bakımda EGR temizliğine dikkat etmek uzun vadede bu sorunları azaltıyor. Kısa mesafede çok sık kullanılan araçlarda bu iki parça gerçekten kronik sorun haline gelebiliyor.
Sizler bu konuda neler yaşadınız, farklı bir çözüm yöntemi veya önleyici bir tavsiyeniz var mı? Özellikle EGR ve DPF bakımını pratikte uygulayanların tecrübelerini merak ediyorum.