Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›Volkswagen - VAG Grubu›Golf 7 1.2 / 1.4 TSI EA211'de Turbo Wastegate Sesi: Normal mi, Sorun mu?
Volkswagen - VAG Grubu

Golf 7 1.2 / 1.4 TSI EA211'de Turbo Wastegate Sesi: Normal mi, Sorun mu?

Volkswagen/Golf
441
3

Yanıtlar (3)

Tarık F.
Tarık F.
Acemi Sürücü6 ay önce
Tarık F.
Tarık F.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Bende de 1.4 TSI var, o dediğin tıslama sesi özellikle soğuk havalarda ve sabah ilk çalıştırmalarda net duyuluyor. Kaputu açınca minik tikırtı-tıslama arası bir şey oluyor gibi. İlk başta bayağı kafaya taktım, turbodan mı geliyor diye serviste ustaya dinlettirdim, aynen senin anlattığın gibi wastegate boşluğundan kaynaklandığını söylediler. Aracın çekişinde, yağ eksiltmesinde veya yakıtında bir değişiklik yoksa çok büyütmemek lazım bence. Forumlarda da aynı motora sahip bir sürü kişide bu ses var zaten.

Polat U.
Polat U.
Acemi Sürücü6 ay önce
Polat U.
Polat U.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Benim araçta da var bu ses ve birkaç farklı ustaya gösterdim. Kimisi "normal" dedi, kimisi ise "ileride artarsa turbo sistemine baktır" dedi. Yani kafam biraz karışık. Şu an için motor performansı normal ama uzun vadede bu sesin bir sorunun habercisi olup olmadığını anlamak için izlemekte fayda var diye düşünüyorum. Aracını düzenli takip etmekte yarar var, eğer ses belirgin şekilde artarsa, yağ eksiltme veya çekiş kaybı başlarsa mutlaka detaylı bir ustaya göster derim.

Haydar R.
Haydar R.
Acemi Sürücü6 ay önce
Haydar R.
Haydar R.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Bu sesi yazılım ile bastıranlar olduğunu duydum ama şahsen orijinalliği bozmak istemem, riskli geliyor. Benim takıldığım bir nokta var: Aracını çok kısa mesafelerde ve sürekli dur-kalk trafikte kullananlar bu sesi daha çok duyduklarını söylüyorlar. Sizde de aynı durum var mı? Yani kullanım tarzı bu sesi etkiliyor olabilir mi? Belki de kısa mesafe ve soğuk hava birleşince daha belirgin hale geliyor. Deneyimi olanlar yazarsa sevinirim, benim de aklımda soru kaldı bu konuda.

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

Eren Y.
Eren Y.
6 ay önce
441
3
Eren Y.
Eren Y.

6 ay önce

441
3

Golf 7 1.2 ve 1.4 TSI (EA211 motor kodlu) kullanıcılarının bir kısmı, özellikle soğuk havalarda veya düşük devirlerde gazdan ayağını çekince motordan hafif bir tıslama ya da metalik "şıkırtı" benzeri bir ses geldiğinden bahsediyor. Bu ses genellikle turbo wastegate (atık gaz valfi) mekanizmasından kaynaklanıyor. Benim aracımda da benzer bir tıslama sesi oluyordu ve özellikle pencereler açıkken veya duvarın yanından geçerken daha belirgin şekilde duyuluyordu.

Bu sesi ilk fark ettiğimde açıkçası endişelendim, "turbo mu bozuluyor acaba" diye düşündüm. Serviste ustalarla konuşunca, EA211 motorlarda kullanılan mekanik wastegate'lerin belli bir boşluğa sahip olduğunu, bunun da zaman zaman bu tarz sesler çıkarabileceğini söylediler. Hatta benzer motorlu Seat ve Skoda kullanıcılarından da aynı sesleri duyanların olduğunu okudum ve biraz rahatladım.

• Ses özellikle düşük devirde ve ayağınızı gazdan çekince duyuluyor.
  • Eğer çekişte, yakıtta veya performansta bir anormallik yoksa büyük ihtimalle bu ses normal kabul ediliyor.
  • Wastegate'in zamanla boşluk yapması veya yaylarının sesi arttırması da olasıymış.

Bazı kullanıcılar, yazılımla wastegate ayarlarını değiştirenlerin sesin azaldığını belirtiyor ama ben orjinalliğini bozmak istemedim. Kendi aracımda herhangi bir sıkıntı yaşamadım ve şu ana kadar kronik bir arıza ile karşılaşmadım. Sizde de benzer sesler var mı, bu konuda neler yaşadınız? Sizce bu ses tamamen normal mi, yoksa ileride bir şeyin habercisi olabilir mi?