Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Golf 7 1.2 ve 1.4 TSI (EA211 motor kodlu) kullanıcılarının bir kısmı, özellikle soğuk havalarda veya düşük devirlerde gazdan ayağını çekince motordan hafif bir tıslama ya da metalik "şıkırtı" benzeri bir ses geldiğinden bahsediyor. Bu ses genellikle turbo wastegate (atık gaz valfi) mekanizmasından kaynaklanıyor. Benim aracımda da benzer bir tıslama sesi oluyordu ve özellikle pencereler açıkken veya duvarın yanından geçerken daha belirgin şekilde duyuluyordu.
Bu sesi ilk fark ettiğimde açıkçası endişelendim, "turbo mu bozuluyor acaba" diye düşündüm. Serviste ustalarla konuşunca, EA211 motorlarda kullanılan mekanik wastegate'lerin belli bir boşluğa sahip olduğunu, bunun da zaman zaman bu tarz sesler çıkarabileceğini söylediler. Hatta benzer motorlu Seat ve Skoda kullanıcılarından da aynı sesleri duyanların olduğunu okudum ve biraz rahatladım.
Bazı kullanıcılar, yazılımla wastegate ayarlarını değiştirenlerin sesin azaldığını belirtiyor ama ben orjinalliğini bozmak istemedim. Kendi aracımda herhangi bir sıkıntı yaşamadım ve şu ana kadar kronik bir arıza ile karşılaşmadım. Sizde de benzer sesler var mı, bu konuda neler yaşadınız? Sizce bu ses tamamen normal mi, yoksa ileride bir şeyin habercisi olabilir mi?