Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de Golf 7 1.6 TDI var, kısa mesafe ve sürekli dur-kalk yapınca bende de bir kere DPF ışığı yanmıştı. Dediğin gibi uzun yolda 2500-3000 devir civarında, yaklaşık yarım saat kadar sabit hızda kullandım. Işık yavaş yavaş sönmüştü. Tavsiyem, motor ısındıktan sonra yani hararet göstergesinin ortada olduğundan emin ol, sonra sabit hızla yol yap. Yağ seviyene de bak mutlaka, eksikse tamamla. Benim başıma gelen bu şekilde çözülmüştü. Tabii ışık hala sönmezse servise göstermek gerekebilir.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim bildiğim kadarıyla DPF rejenerasyonu için bazen araç kendi başına süreci başlatıyor ama şehir içinde kısa mesafe kullanınca tamamlayamıyor. Uzun yolda devirli kullanmak genelde işe yarıyor ama her zaman garantisi yok. Eğer ışık sönmezse serviste bilgisayar yardımıyla zorunlu rejenerasyon yaptırmak gerekebilir. Senin bahsettiğin gibi yağ seviyesinin doğru olması önemli, çünkü dizel partikül filtresi temizliği sırasında yağ seviyesi de etkilenebiliyor. Bir de motorun tamamen ısındığından emin ol, soğukken çok yükleme yapma.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de bir defa yol bilgisayarı uyarı vermişti ama ışık yanmamıştı, ben yine de korkup servise gittim. Serviste bilgisayara bağladılar, tıkanıklığın çok olmadığını söylediler. Sonra uzun yolda 30-40 dakika 2500 devir civarı kullandım ve sorun ortadan kalktı, bir daha uyarı almadım. Denemeden önce yağ seviyesini ve motor suyunu mutlaka kontrol et. Ama ışık yanmaya devam ederse çok zorlamadan servise git, çünkü DPF tamamen tıkanırsa daha büyük masraf çıkarabilir.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Şunu merak ediyorum, DPF ışığı yandığında aracı kullanmaya devam etmek motora veya DPF’ye ciddi zarar verir mi? Uzun yolda kendiliğinden sönmezse direk servise mi gitmek lazım, yoksa birkaç defa daha denemekte sakınca var mı? Kısa mesafe ve dur-kalk yoğun kullanan arkadaşlar bu problemi sık yaşıyor mu? Deneyim paylaşan olursa çok iyi olur, çünkü bende de yakında başıma gelirse ne yapacağımı bilmiyorum.
5 ay önce
Bugün işe giderken bir anda Golf 7 1.6 TDI aracımda mazot partikül filtresi (DPF) ışığı yandı. Aracı yeni aldım, dizel araçlarda ilk defa böyle bir uyarı aldım o yüzden biraz tedirgin oldum açıkçası. Forumda daha önce bu sorunla karşılaşanlar olmuş, birkaç tavsiye gördüm ama tam olarak ne yapmak gerektiği konusunda kafamda soru işaretleri var.
Dur-kalk trafiğinde kullanıyorum, bazen kısa mesafede bırakıyorum aracı. DPF kendini temizleyemediği için böyle bir durum olabilir diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar uzun yolda sabit devirle kullanırsan ışık kendiliğinden söner diyor, bazıları ise illa bilgisayara bağlayıp manuel sildirmek gerekiyor demiş.
Bu uyarı ışığını kendisi söndürebilen, başına gelen veya çözümü detaylı bilenler tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle hangi yöntem işe yaradı, yan etkisi oldu mu, yeniden yandıysa kaç gün sonra yandı gibi detaylar da işime yarar. Sizce benim bu durumda ilk adımda ne yapmam lazım?