Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Mert C.
Mert C.
7 gün önce
Bugün işe giderken bir anda Golf 7 1.6 TDI aracımda mazot partikül filtresi (DPF) ışığı yandı. Aracı yeni aldım, dizel araçlarda ilk defa böyle bir uyarı aldım o yüzden biraz tedirgin oldum açıkçası. Forumda daha önce bu sorunla karşılaşanlar olmuş, birkaç tavsiye gördüm ama tam olarak ne yapmak gerektiği konusunda kafamda soru işaretleri var.
Dur-kalk trafiğinde kullanıyorum, bazen kısa mesafede bırakıyorum aracı. DPF kendini temizleyemediği için böyle bir durum olabilir diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar uzun yolda sabit devirle kullanırsan ışık kendiliğinden söner diyor, bazıları ise illa bilgisayara bağlayıp manuel sildirmek gerekiyor demiş.
Bu uyarı ışığını kendisi söndürebilen, başına gelen veya çözümü detaylı bilenler tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. Özellikle hangi yöntem işe yaradı, yan etkisi oldu mu, yeniden yandıysa kaç gün sonra yandı gibi detaylar da işime yarar. Sizce benim bu durumda ilk adımda ne yapmam lazım?