Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Merhaba, Golf 7 DSG sahibi olarak 120 bin km'ye ulaştım hiç sıkıntı yok. Şanzıman yağını orijinal aralıklarda değiştiriyorum, Volkswagen'in tavsiyesine uyuyorum. Soğuk havalarda mutlaka şanzımanı ısıtıyorum, hemen gaza basmıyorum. Stop-go trafiğinde DSG çok rahat çalışıyor aslında, bu şanzımanın avantajı zaten bunu yapması. Servis masrafları normal, fazla bir şey beklemeyin. Şimdiden orijinal yağ kullanmaya dikkat edin, ucuz yağla zarar vermeyin!

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Arkadaş, ben biraz farklı düşünüyorum. Orijinal aralıkları takip etmek yeterli değil bence. Ağır kullanım koşullarında (şehir içi sık sık frenleme gibi) yağ değişim aralığını kısaltmanız gerek. Ben 60 bin km'de bir değiştirtiyorum, uzun vadede daha güvenli. DSG'nin hassas olması doğru, ama düzenli bakım ile çok uzun ömürlü olur. Oto elektrikçiye güvenmeyin, sadece Volkswagen servisine gidin.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
45 bin km'de hala çok yeni araçsın, endişelenme! Şanzıman yağı konusunda ne kadar önemli olduğunu biliyor musun? Kaliteli yağ kullanmak için ekstra para harcamaya değer. Soğuk havalarda ısıtma işini otomatik yapıyor zaten, sende sadece sabırlı ol. Ama merak ediyorum, servis geçmişi nasıl? Garantisi hala aktif mı? Orijinal servisine gitmeye devam etmeni kesinlikle tavsiye ederim.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
DSG'ler hakkında çok şey duydum ama çoğu saçmalık. Doğru bakım yapıldığında bu şanzımanlar çok güvenilir. Yağ değişimini orijinal aralıklarda yap, başka şeye takılma. Stop-go trafiğinde hiçbir sıkıntı yok, çünkü DSG tam bunun için tasarlandı. Servis masrafları ciddi olabilir ama şimdiye kadar hiç sorun çıkmayan bir araçta neden paranı boşa harcayasın? Düzenli bakımla 150 bin km'ye rahat gidersin.
5 ay önce
Merhaba arkadaşlar, Golf 7 DSG sahibi oldum ve şu an 45 bin km'de. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım ama uzun vadede bu şanzımanı nasıl korumalıyım diye düşünüyorum.
Biliyorum ki DSG'ler biraz hassas ve bakımlarına dikkat etmek gerekiyor. Bazı konuları araştırdım ama forumda deneyimli kullanıcılardan dinlemek istiyorum:
Golf 7 DSG kullanan arkadaşlar, sizin tecrübeleriniz neler? Neye özellikle dikkat ettiniz? Tavsiyelerinizi çok merak ediyorum!