Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Ben de Golf Mk5 1.6 FSI kullanıyorum ve özellikle kışın ilk çalıştırmada motorun titremesi, rolantide düzensizlik yaşaması bende de oldu. İlk başta ateşleme ile ilgili bir sorun sandım ama sonra yapılan kontrolde ustam yüksek basınç yakıt pompasının eski performansında olmadığını söyledi. Yakıt filtresini düzenli değiştirmeye başladıktan sonra belirtiler azaldı ama pompayı tamamen değiştirdikten sonra araba kendine geldi. Arada bir kaliteli yakıt kullanmaya özen gösteriyorum ve katkı maddesinin faydası olduğunu düşünüyorum. Benim tecrübem, bu motorlarda bakıma ekstra dikkat edilmeli.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de aynı motor var, ama şu ana kadar belirttiğiniz gibi bariz bir arıza yaşamadım. Belki de şehirlerarası uzun yol kullandığım için sıkıntı çıkmadı diye düşünüyorum. Sürekli şehir içinde, dur-kalk trafikte kullananlarda daha sık gözlemleniyor sanırım. Bu pompanın ömrünü uzatmak için özel bir bakım öneriyor musunuz? Mesela katkı maddesi veya belirli bir yakıt istasyonu tercih ediyor musunuz? Deneyen varsa hangi marka katkının işe yaradığını paylaşırsa iyi olur.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bu tarz sorunlar genelde kalitesiz yakıt veya zamanında değişmeyen yakıt filtresinden kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Birkaç arkadaşım pompa arızası yaşamıştı ve servis de aynı şeyleri söyledi. Ben işimi garantiye almak için filtreyi zamanında değiştiriyor ve yakıtı sürekli aynı güvenilir istasyondan alıyorum. Ayrıca arada bir motoru yüksek devirde kısa süreli çalıştırmak da faydalı diyorlar, kurum birikmesini engelliyor. Bunu düzenli yapan var mı? Gerçekten faydasını gören oldu mu?
5 ay önce
Golf Mk5 1.6 FSI motorlarda yüksek basınç yakıt pompası, özellikle dur-kalk trafiğinde veya uzun süreli şehir içi kullanımlarda bazen sorun çıkarabiliyor. Bu parça, direkt enjeksiyon sisteminin en kritik noktalarından biri. Arıza yaptığında en sık karşılaşılan belirtiler arasında bir anda performans düşüşü, tekleme ve gaz yememe gibi sorunlar baş gösteriyor. Özellikle soğuk çalıştırmalarda titreme veya ilk marşta uzun süre dönme gibi dertlerle uğraşanların sayısı az değil.
Bizzat kullanan biri olarak, aracımda belli bir kilometreden sonra sabah ilk çalıştırmada hafif titreme ve rolantide dalgalanma yaşamaya başladım. Sonraları yolda giderken gazı biraz fazla verdiğimde sanki motor boğuluyormuş gibi bir his oluyordu. Bu belirtiler birkaç hafta sonra iyice arttı. Serviste yapılan kontrol sonrası yüksek basınç yakıt pompasında verim kaybı saptandı. Usta, bu motorlarda özellikle FSI teknolojisinden dolayı bu pompaların hassas olduğuna ve kaliteli yakıt kullanmanın önemli olduğuna dikkat çekti.
Benim yaşadığım tecrübe, düzenli bakım ve yakıt filtresini zamanında değiştirmenin bu tür problemlerin önüne geçtiği yönünde. Ayrıca yakıt katkısı kullananların bazen sorunlarının hafiflediğini de duydum. Pompa değişimi sonrası araçta çekiş ve çalışma tamamen normale döndü.
Sizlerde de benzer belirtiler oldu mu? Farklı bir çözüm deneyen veya uzun süre sorunsuz kullanan var mı?