Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Golf Mk5 1.6 FSI motorlarda yüksek basınç yakıt pompası, özellikle dur-kalk trafiğinde veya uzun süreli şehir içi kullanımlarda bazen sorun çıkarabiliyor. Bu parça, direkt enjeksiyon sisteminin en kritik noktalarından biri. Arıza yaptığında en sık karşılaşılan belirtiler arasında bir anda performans düşüşü, tekleme ve gaz yememe gibi sorunlar baş gösteriyor. Özellikle soğuk çalıştırmalarda titreme veya ilk marşta uzun süre dönme gibi dertlerle uğraşanların sayısı az değil.
Bizzat kullanan biri olarak, aracımda belli bir kilometreden sonra sabah ilk çalıştırmada hafif titreme ve rolantide dalgalanma yaşamaya başladım. Sonraları yolda giderken gazı biraz fazla verdiğimde sanki motor boğuluyormuş gibi bir his oluyordu. Bu belirtiler birkaç hafta sonra iyice arttı. Serviste yapılan kontrol sonrası yüksek basınç yakıt pompasında verim kaybı saptandı. Usta, bu motorlarda özellikle FSI teknolojisinden dolayı bu pompaların hassas olduğuna ve kaliteli yakıt kullanmanın önemli olduğuna dikkat çekti.
Benim yaşadığım tecrübe, düzenli bakım ve yakıt filtresini zamanında değiştirmenin bu tür problemlerin önüne geçtiği yönünde. Ayrıca yakıt katkısı kullananların bazen sorunlarının hafiflediğini de duydum. Pompa değişimi sonrası araçta çekiş ve çalışma tamamen normale döndü.
Sizlerde de benzer belirtiler oldu mu? Farklı bir çözüm deneyen veya uzun süre sorunsuz kullanan var mı?