Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›Volkswagen - VAG Grubu›Golf Mk7 1.2 / 1.4 TSI (EA211) Su Pompası Modülü Kaçağı ve Bilinmesi Gerekenler
Volkswagen - VAG Grubu

Golf Mk7 1.2 / 1.4 TSI (EA211) Su Pompası Modülü Kaçağı ve Bilinmesi Gerekenler

Volkswagen/Golf
191
3

Yanıtlar (3)

Yusuf B.
Yusuf B.
Acemi Sürücü6 ay önce
Yusuf B.
Yusuf B.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Bende de 1.4 TSI var, geçen yıl benzer bir su eksiltme problemi yaşadım. Dediğin gibi önce "buharlaşma mı acaba" diye geçiştirdim ama birkaç hafta sonra alt muhafazada hafif pembe renkli birikinti fark ettim. Servise götürünce, su pompası-termometre birleşim yerinde çatlama ve hafif kaçak buldular. Serviste güncel tip modül takıldı, sorun çözüldü. Şunu ekleyeyim, yetkili servis haricinde usta seçimine de dikkat etmek lazım çünkü eski tip takanlar olabiliyor. Kışın da yazın da su seviyesini gözden kaçırmamak şart.

Volkan T.
Volkan T.
Acemi Sürücü6 ay önce
Volkan T.
Volkan T.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Ben henüz böyle bir kaçak yaşamadım ama forumda okudukça açıkçası biraz tedirgin oldum. Aracım 1.2 TSI ve 80 bin kilometreye geldi, su seviyesi gayet sabit ama acaba kaçak başlamadan önce önleyici olarak ne yapmak gerekir? Sadece su seviyesini kontrol etmek yeterli mi yoksa belirli bir kilometrede su pompası modülünü değiştirmek mantıklı olur mu? Özellikle kısa mesafe kullananlar için ekstra önlem önerisi olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Caner B.
Caner B.
Acemi Sürücü6 ay önce
Caner B.
Caner B.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Benim başıma su pompası dışında radyatör alt hortumundan da kaçak gelmişti, o yüzden sadece pompa odaklı bakmamak lazım. Özellikle 1.2 ve 1.4 TSI’larda plastik parça kullanımı çok fazla, zamanla sertleşip buralardan kaçak verebiliyor. Tavsiyem, su kaçağı şüphesi varsa sadece modüle değil, bütün soğutma sistemi hortumlarına ve bağlantı noktalarına da baktırmak. Ayrıca antifriz kokusu geliyorsa ihmal edilmemeli, bazen çok küçük kaçaklar ileride büyük masraf çıkarabiliyor.

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

K
Kadir K.
6 ay önce
191
3
K
Kadir K.

6 ay önce

191
3

Golf 7'lerde, özellikle 1.2 ve 1.4 TSI (EA211) motorlarda su pompası modülünden kaynaklı kaçak meselesi son zamanlarda sıkça karşılaşılan bir durum haline geldi. Bu modeldeki su pompası alüminyum gövdeyle birlikte plastik aksam barındırıyor ve birçok kullanıcı su seviyesinde eksilme, motor altında sıvı birikmesi ya da hararete yaklaşan ibre gibi sorunlardan şikayetçi. Kendi aracımda da uzun süreli kullanımda su seviyesinin azaldığını fark etmiştim, ilk başta sanki buharlaşma gibi düşündüm ama alt muhafazada hafif nemlenme görünce işin rengi değişti.

Serviste yapılan kontrolde, özellikle motorun sağ tarafında, termostat ile su pompası birleşim yerinden ince bir sızıntı olduğu ortaya çıktı. Buradaki plastik conta zamanla sertleşip işlevini yitiriyor ve kaçak başlıyor. Genelde bu sorun, dur-kalk trafiğinde ve kısa mesafelerde daha çabuk kendini gösteriyor, çünkü motor sıcaklığı dalgalanıyor. Ayrıca antifriz kokusu da zaman zaman kabin içine kadar gelebiliyor. Benim tavsiyem, su seviyesini düzenli takip etmek ve en ufak bir azalma varsa mutlaka alt muhafazayı kontrol ettirmek.

Benim başıma gelen buydu, ayrıca parçanın değişimi sırasında doğru referansla güncel tip modül takılmasına dikkat edilmeli. Golf 7 kullanıcıları arasında bu konuda tecrübesi olanlar, su kaçağı sorunu yaşayanlar varsa, siz neler yaptınız? Su pompası dışında başka nereden kaçak yaşadınız? Sizin düşünceleriniz nedir?