Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de 1.4 TSI var, geçen yıl benzer bir su eksiltme problemi yaşadım. Dediğin gibi önce "buharlaşma mı acaba" diye geçiştirdim ama birkaç hafta sonra alt muhafazada hafif pembe renkli birikinti fark ettim. Servise götürünce, su pompası-termometre birleşim yerinde çatlama ve hafif kaçak buldular. Serviste güncel tip modül takıldı, sorun çözüldü. Şunu ekleyeyim, yetkili servis haricinde usta seçimine de dikkat etmek lazım çünkü eski tip takanlar olabiliyor. Kışın da yazın da su seviyesini gözden kaçırmamak şart.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Ben henüz böyle bir kaçak yaşamadım ama forumda okudukça açıkçası biraz tedirgin oldum. Aracım 1.2 TSI ve 80 bin kilometreye geldi, su seviyesi gayet sabit ama acaba kaçak başlamadan önce önleyici olarak ne yapmak gerekir? Sadece su seviyesini kontrol etmek yeterli mi yoksa belirli bir kilometrede su pompası modülünü değiştirmek mantıklı olur mu? Özellikle kısa mesafe kullananlar için ekstra önlem önerisi olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim başıma su pompası dışında radyatör alt hortumundan da kaçak gelmişti, o yüzden sadece pompa odaklı bakmamak lazım. Özellikle 1.2 ve 1.4 TSI’larda plastik parça kullanımı çok fazla, zamanla sertleşip buralardan kaçak verebiliyor. Tavsiyem, su kaçağı şüphesi varsa sadece modüle değil, bütün soğutma sistemi hortumlarına ve bağlantı noktalarına da baktırmak. Ayrıca antifriz kokusu geliyorsa ihmal edilmemeli, bazen çok küçük kaçaklar ileride büyük masraf çıkarabiliyor.
5 ay önce
Golf 7'lerde, özellikle 1.2 ve 1.4 TSI (EA211) motorlarda su pompası modülünden kaynaklı kaçak meselesi son zamanlarda sıkça karşılaşılan bir durum haline geldi. Bu modeldeki su pompası alüminyum gövdeyle birlikte plastik aksam barındırıyor ve birçok kullanıcı su seviyesinde eksilme, motor altında sıvı birikmesi ya da hararete yaklaşan ibre gibi sorunlardan şikayetçi. Kendi aracımda da uzun süreli kullanımda su seviyesinin azaldığını fark etmiştim, ilk başta sanki buharlaşma gibi düşündüm ama alt muhafazada hafif nemlenme görünce işin rengi değişti.
Serviste yapılan kontrolde, özellikle motorun sağ tarafında, termostat ile su pompası birleşim yerinden ince bir sızıntı olduğu ortaya çıktı. Buradaki plastik conta zamanla sertleşip işlevini yitiriyor ve kaçak başlıyor. Genelde bu sorun, dur-kalk trafiğinde ve kısa mesafelerde daha çabuk kendini gösteriyor, çünkü motor sıcaklığı dalgalanıyor. Ayrıca antifriz kokusu da zaman zaman kabin içine kadar gelebiliyor. Benim tavsiyem, su seviyesini düzenli takip etmek ve en ufak bir azalma varsa mutlaka alt muhafazayı kontrol ettirmek.
Benim başıma gelen buydu, ayrıca parçanın değişimi sırasında doğru referansla güncel tip modül takılmasına dikkat edilmeli. Golf 7 kullanıcıları arasında bu konuda tecrübesi olanlar, su kaçağı sorunu yaşayanlar varsa, siz neler yaptınız? Su pompası dışında başka nereden kaçak yaşadınız? Sizin düşünceleriniz nedir?