Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Golf 7'lerde, özellikle 1.2 ve 1.4 TSI (EA211) motorlarda su pompası modülünden kaynaklı kaçak meselesi son zamanlarda sıkça karşılaşılan bir durum haline geldi. Bu modeldeki su pompası alüminyum gövdeyle birlikte plastik aksam barındırıyor ve birçok kullanıcı su seviyesinde eksilme, motor altında sıvı birikmesi ya da hararete yaklaşan ibre gibi sorunlardan şikayetçi. Kendi aracımda da uzun süreli kullanımda su seviyesinin azaldığını fark etmiştim, ilk başta sanki buharlaşma gibi düşündüm ama alt muhafazada hafif nemlenme görünce işin rengi değişti.
Serviste yapılan kontrolde, özellikle motorun sağ tarafında, termostat ile su pompası birleşim yerinden ince bir sızıntı olduğu ortaya çıktı. Buradaki plastik conta zamanla sertleşip işlevini yitiriyor ve kaçak başlıyor. Genelde bu sorun, dur-kalk trafiğinde ve kısa mesafelerde daha çabuk kendini gösteriyor, çünkü motor sıcaklığı dalgalanıyor. Ayrıca antifriz kokusu da zaman zaman kabin içine kadar gelebiliyor. Benim tavsiyem, su seviyesini düzenli takip etmek ve en ufak bir azalma varsa mutlaka alt muhafazayı kontrol ettirmek.
Benim başıma gelen buydu, ayrıca parçanın değişimi sırasında doğru referansla güncel tip modül takılmasına dikkat edilmeli. Golf 7 kullanıcıları arasında bu konuda tecrübesi olanlar, su kaçağı sorunu yaşayanlar varsa, siz neler yaptınız? Su pompası dışında başka nereden kaçak yaşadınız? Sizin düşünceleriniz nedir?