Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Yusuf H.
Yusuf H.
7 gün önce
Golf Mk7 1.6 TDI sahiplerinin birçoğu, EGR soğutucusuyla ilgili zamanla bazı sıkıntılar yaşamaya başlıyor. Özellikle şehir içi ve dur-kalk trafiğinde kullanılan araçlarda, EGR soğutucusu kurum ve karbon birikmesinden dolayı tıkanabiliyor. Benim aracımda da belirli bir kilometreden sonra çekişte düşüş, hafif titreme ve özellikle ilk çalıştırmada duman atma gibi belirtiler başladı. EGR soğutucusunu söktürüp temizlettirdim ve gerçekten ciddi miktarda birikintiyle karşılaşıldı.
Temizlikten sonra araçta gözle görülür bir rahatlama oldu. Yakıt tüketimi biraz daha makul seviyeye geldi ve motorda eskisi gibi boğulma hissi kalmadı. Bu işlemi özellikle uzun süre düşük devirde ve kısa mesafede kullananların belirli periyotlarla yaptırmasını tavsiye ederim. Özellikle EGR valfiyle birlikte soğutucuyu da kontrol ettirmek önemli; çünkü sadece valfi temizletmek bazen yeterli olmuyor. Ayrıca soğutucu çatlama veya su kaçırma gibi sorunlara da sebep olabiliyor, buna da dikkat etmek lazım.
Dizel partikül filtresiyle beraber çalışan EGR sistemi biraz hassas ve Golf’lerde bu konuya bence özel bir önem göstermek gerekiyor. Temizlik sonrasında performans artışı ve daha sağlıklı bir motor sesi aldım. Hem kendi deneyimim, hem de servis ustalarının anlattıklarından yola çıkarak bu konunun ihmale gelmeyeceğini düşünüyorum.
Siz de EGR soğutucusuyla ilgili sorunlar yaşadınız mı ya da temizlik/onarım konusundaki deneyimleriniz nasıl? Farklı çözümler uygulayan var mı?