Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de 2015 model Golf var, benzer titreme sorununu 60 bin kilometre civarında yaşamaya başladım. Özellikle hafif eğimli yolda yavaş ilerlerken ya da park manevrasında sarsıntı bayağı hissediliyordu. İlk başta yazılımsal bir şey mi diye düşündüm, servise gittiğimde adaptasyon işlemi önerdiler. Kısa bir süre rahatlama sağladı ama birkaç ay sonra yine başladı. En sonunda kavrama değişimi yapıldıktan sonra sorun tamamen çözüldü. Bence eğer adaptasyon ve yazılım güncelleme geçici çözüm oluyorsa, kavrama ömrünü doldurmuş olabilir. Çok uzatmamakta fayda var, çünkü daha fazla ilerletince şanzımanın diğer parçalarına da zarar verebiliyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim merak ettiğim şey, bu DQ200’lerde titremenin bazı araçlarda çok erken, bazılarında ise daha geç başlaması. Kullanım alışkanlığının bu kadar etkili olduğunu düşünüyor musunuz? Sürekli şehir içi ve kısa mesafe kullananlarda mı daha erken çıkıyor? Ben aracı genelde uzun yolda ve yüksek hızlarda kullanıyorum, henüz böyle bir problem yaşamadım. Şehiriçi ve kısa mesafe kullananların daha çok başına geldiğini duyuyorum. Kullanım tarzı dışında bakımda dikkat edilmesi gereken ekstra bir şey var mı?

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim DSG ile ilgili tecrübem biraz farklı oldu. Titreme başlar başlamaz yetkili servise gitmedim, önce güvenilir bir özel serviste bilgisayarla hata okutup adaptasyon yaptırdım. Ardından usta bana özellikle rampada ve dur-kalkta freni bırakır bırakmaz hemen gaza yüklenmememi, aracın hafifçe yuvarlanmasına izin vermemi önerdi. İlk başta garip geldi ama alışınca sarsıntının azaldığını fark ettim. Yani biraz da sürüş alışkanlığını değiştirmek gerekiyor. Belki herkes için geçerli değildir ama bende işe yaradı.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Ben henüz ciddi bir titreme yaşamadım ama forumlarda ve çevremde sürekli bu konudan şikayet edenleri duyuyorum. Acaba ileride karşılaşırsam önlem olarak yapılabilecek bir şey var mı? Özellikle adaptasyon işlemini her bakımda yaptırmak mantıklı mı? Yoksa bu işlemi çok sık yaptırmak daha farklı sorunlara yol açar mı? Kavrama değişimi dışında uzun vadede sistemi korumak adına önerisi olan varsa çok merak ediyorum, çünkü aracın ileride majör bir arıza çıkarmasından endişeliyim.
5 ay önce
Golf Mk7 kullanıcıları olarak 7 ileri kuru kavramalı DSG (DQ200) şanzımanda özellikle dur-kalk trafikte yaşanan kavrama titremesi problemiyle sıkça karşılaşıyoruz. Aracı ilk aldığım zamanlar pek hissetmesem de, zamanla özellikle yavaş hızlarda ve rampalarda bu titremenin belirginleştiğini fark ettim. Kavrama sanki tam tutmuyor gibi, hafif bir sarsıntı ve silkelenme oluyor.
Yaptığım araştırmalara ve ustalardan aldığım bilgilere göre bunun birkaç temel sebebi var:
Benim çözüm olarak denediğim ilk şey adaptasyon işlemi oldu. Bazı servislerde şanzımana yeniden adaptasyon yapılıyor ve bu çoğu zaman geçici de olsa rahatlatıyor. Ancak balatalar aşırı aşınmışsa veya yağ sızdırıyorsa işin rengi değişebiliyor. Kavramanın değiştirilmesi gerekebiliyor. Ayrıca, bu şanzımanda ilerlerken gazı nazik kullanmak ve fazla zorlamadan, özellikle rampalarda dikkatli hareket etmek titremenin şiddetini azaltabiliyor.
Sizlerin de bu tip titreme sorunları yaşadıysanız, hangi yöntemleri denediniz? Farklı çözüm önerileriniz veya tecrübeleriniz var mı?