Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›Volkswagen - VAG Grubu›Golf Mk7 DQ200 DSG kavrama titremesi: Neden olur, nasıl çözülür?
Volkswagen - VAG Grubu

Golf Mk7 DQ200 DSG kavrama titremesi: Neden olur, nasıl çözülür?

Volkswagen/Golf
247
4

Yanıtlar (4)

Levent D.
Levent D.
Acemi Sürücü6 ay önce
Levent D.
Levent D.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Bende de 2015 model Golf var, benzer titreme sorununu 60 bin kilometre civarında yaşamaya başladım. Özellikle hafif eğimli yolda yavaş ilerlerken ya da park manevrasında sarsıntı bayağı hissediliyordu. İlk başta yazılımsal bir şey mi diye düşündüm, servise gittiğimde adaptasyon işlemi önerdiler. Kısa bir süre rahatlama sağladı ama birkaç ay sonra yine başladı. En sonunda kavrama değişimi yapıldıktan sonra sorun tamamen çözüldü. Bence eğer adaptasyon ve yazılım güncelleme geçici çözüm oluyorsa, kavrama ömrünü doldurmuş olabilir. Çok uzatmamakta fayda var, çünkü daha fazla ilerletince şanzımanın diğer parçalarına da zarar verebiliyor.

Batuhan B.
Batuhan B.
Acemi Sürücü6 ay önce
Batuhan B.
Batuhan B.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Benim merak ettiğim şey, bu DQ200’lerde titremenin bazı araçlarda çok erken, bazılarında ise daha geç başlaması. Kullanım alışkanlığının bu kadar etkili olduğunu düşünüyor musunuz? Sürekli şehir içi ve kısa mesafe kullananlarda mı daha erken çıkıyor? Ben aracı genelde uzun yolda ve yüksek hızlarda kullanıyorum, henüz böyle bir problem yaşamadım. Şehiriçi ve kısa mesafe kullananların daha çok başına geldiğini duyuyorum. Kullanım tarzı dışında bakımda dikkat edilmesi gereken ekstra bir şey var mı?

Okan R.
Okan R.
Acemi Sürücü6 ay önce
Okan R.
Okan R.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Benim DSG ile ilgili tecrübem biraz farklı oldu. Titreme başlar başlamaz yetkili servise gitmedim, önce güvenilir bir özel serviste bilgisayarla hata okutup adaptasyon yaptırdım. Ardından usta bana özellikle rampada ve dur-kalkta freni bırakır bırakmaz hemen gaza yüklenmememi, aracın hafifçe yuvarlanmasına izin vermemi önerdi. İlk başta garip geldi ama alışınca sarsıntının azaldığını fark ettim. Yani biraz da sürüş alışkanlığını değiştirmek gerekiyor. Belki herkes için geçerli değildir ama bende işe yaradı.

Haydar R.
Haydar R.
Acemi Sürücü6 ay önce
Haydar R.
Haydar R.

Acemi Sürücü

6 ay önce

6 ay önce

Ben henüz ciddi bir titreme yaşamadım ama forumlarda ve çevremde sürekli bu konudan şikayet edenleri duyuyorum. Acaba ileride karşılaşırsam önlem olarak yapılabilecek bir şey var mı? Özellikle adaptasyon işlemini her bakımda yaptırmak mantıklı mı? Yoksa bu işlemi çok sık yaptırmak daha farklı sorunlara yol açar mı? Kavrama değişimi dışında uzun vadede sistemi korumak adına önerisi olan varsa çok merak ediyorum, çünkü aracın ileride majör bir arıza çıkarmasından endişeliyim.

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

M
Mustafa K.
6 ay önce
247
4
M
Mustafa K.

6 ay önce

247
4

Golf Mk7 kullanıcıları olarak 7 ileri kuru kavramalı DSG (DQ200) şanzımanda özellikle dur-kalk trafikte yaşanan kavrama titremesi problemiyle sıkça karşılaşıyoruz. Aracı ilk aldığım zamanlar pek hissetmesem de, zamanla özellikle yavaş hızlarda ve rampalarda bu titremenin belirginleştiğini fark ettim. Kavrama sanki tam tutmuyor gibi, hafif bir sarsıntı ve silkelenme oluyor.

Yaptığım araştırmalara ve ustalardan aldığım bilgilere göre bunun birkaç temel sebebi var:

• Kavrama balatalarının zamanla aşınması ya da ısınmaya bağlı yüzeyinin bozulması
  • Kavrama ayarının bozulması ve yazılım güncellemesine ihtiyaç duyulması
  • Uzun süreli sıkışık trafikte ilerlemek veya sık sık yokuşlarda dur-kalk yapmak

Benim çözüm olarak denediğim ilk şey adaptasyon işlemi oldu. Bazı servislerde şanzımana yeniden adaptasyon yapılıyor ve bu çoğu zaman geçici de olsa rahatlatıyor. Ancak balatalar aşırı aşınmışsa veya yağ sızdırıyorsa işin rengi değişebiliyor. Kavramanın değiştirilmesi gerekebiliyor. Ayrıca, bu şanzımanda ilerlerken gazı nazik kullanmak ve fazla zorlamadan, özellikle rampalarda dikkatli hareket etmek titremenin şiddetini azaltabiliyor.

Sizlerin de bu tip titreme sorunları yaşadıysanız, hangi yöntemleri denediniz? Farklı çözüm önerileriniz veya tecrübeleriniz var mı?