Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Barış A.
Barış A.
7 gün önce
Uzun zamandır Jetta 1.2 TSI kullanan veya çevresinde bu aracı deneyimlemiş olanlara bir sorum olacak. Aracım şu anda 110 bin kilometreye yaklaştı ve son zamanlarda sabah ilk çalıştırmada hafif bir tıkırtı duyar gibi oluyorum. Özellikle soğuk havalarda, motor yağının henüz tam dolaşmadığı ilk birkaç saniyede bu sesi fark ettim. İnternette araştırdığımda, bu motorlarda zincir sesiyle ilgili bazı şikayetlere rastladım ama herkesin başına farklı kilometrelerde gelmiş gibi görünüyor.
Aracı genellikle şehir içinde kısa mesafelerde ve dur-kalk trafikte kullanıyorum. Bakımlarını aksatmadan yaptırmaya özen gösterdim. Yine de bu zincir sesi mevzusu biraz kafama takıldı. Bazıları 60-70 bin kilometrede yaşamış, bazıları ise 150 bini geçmiş hiç sorun olmamış diyor. Bu konunun tam olarak neden kaynaklandığını ve hangi kilometre aralığında daha sık yaşandığını merak ediyorum.
Aracında bu tarz bir sesle karşılaşan oldu mu? Eğer olduysa, kaç kilometrede başladı ve sonrasında zincir değişimi mi yapıldı yoksa başka bir çözüm mü buldunuz? Özellikle erken uyarı işareti olarak dikkate alınması gereken başka belirtiler var mı? Yorumlarınızı bekliyorum, sizce ne zaman önlem almak gerekir?