Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Haydar Ç.
Haydar Ç.
7 gün önce
Megane 4 1.5 Blue dCi kullanan biri olarak AdBlue sistemiyle ilgili başıma gelenleri paylaşmak istedim. Aracımda bir süre önce “AdBlue sistemi arızalı – motor kısa süre sonra çalışmayacak” uyarısını aldım. Açıkçası ilk başta ne yapacağımı şaşırdım. Sistemi kapatmak ya da geçici bir çözüm bulmak mümkün olmadığından, yolun ortasında kalmak istemeyenler için bu tür arızalar ciddi sıkıntı yaratıyor.
Benim yaşadığım durumda önce AdBlue seviyesini kontrol ettim, eksilme yoktu. Yine de sistemi sıfırlamaya çalışmadım çünkü genellikle bu tür arızalar, sensör veya yazılımsal problemlerden kaynaklanıyor. Servise gittiğimde, sadece depoyu doldurup bırakmak yetmiyor; bazen yazılım güncellemesi gerekiyor ya da sensör değişimi istenebiliyor. Özellikle dur-kalk trafiğinde uzun süre kullanınca sistem daha hızlı arıza verebiliyor. Ayrıca kış aylarında donma riskine karşı sistemde antifrizli AdBlue kullanmak önemli. Bir de AdBlue kalitesiz olursa sistem hemen uyarı verebiliyor.
Benim tavsiyem, AdBlue ikazı aldığınızda önce seviyesini ve kalitesini kontrol edin, çözülmezse vakit kaybetmeden servise gidin. Ayrıca hep aynı güvenilir yerden AdBlue almak da önemli. Bu sistem arıza verdiğinde aracı çalıştıramama gibi ciddi sonuçları olabiliyor, ihmal etmemek lazım.
Siz de benzer sorunlar yaşadınız mı? Başka önerileriniz veya çözüm yollarınız var mı?