Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de Megane 4 1.5 Blue dCi EDC var, yaklaşık 30 bin km’dir kullanıyorum. Dediğin tarzda düşük hızlarda, özellikle şehir içinde vites geçişlerini biraz hissettiren bir sarsıntı zaman zaman oluyor. Ama genelde araç ısındıktan sonra bir miktar azalıyor. Klima açıkken ya da yokuşta bu sarsıntı daha da belirginleşiyor bence. Servise 2 kere gösterdim, yazılımla ilgili bir güncelleme yaptılar, çok büyük bir değişiklik olmadı. Şimdilik ilerlemesini takip ediyorum, ciddi bir sorun gibi gelmedi bana ama uzun vadede sorun çıkar mı biraz tedirginim.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim araçta bu şekilde sarsıntı hiç olmadı diyebilirim, şanzımanın geçişleri genelde çok pürüzsüz. Belki de kullanım alışkanlığıyla alakalı olabilir, ani gaz tepkilerinde ya da çok düşük devirde ilerlerken bu şanzımanlar biraz tutuk davranabiliyor. Bir de yakıt kalitesi veya yazılımla alakalı bir durum olabilir. Farklı bir yakıt istasyonundan aldığımda vites geçişleri biraz daha yumuşak gelmişti bana. Belki bir de başka bir Megane ile karşılaştırmak faydalı olur, normal mi değil mi tam anlamak için.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Yıllardır çift kavrama şanzımanlı araç kullanıyorum, Megane EDC’lerde de zaman zaman böyle sorunlar duyuluyor. Özellikle sıkışık trafikte ve rampada sarsıntı artıyorsa, kavrama ünitesinde aşınma veya adaptasyon kaybı olabilir. Serviste kavrama değerlerine baktırmak iyi olur bence. Ayrıca, her bakımda şanzıman yağı değişmiyor, üretici belirli bir kilometreye kadar değiştirmeyin diyor ama erken değişim yapanlar faydasını görmüş. Bir de yazılım güncellemesi sonrası iyileşenler de var, servise tekrar danışmanda fayda var.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bende de Megane 4 var, EDC şanzımanlı. Senin anlattığın tarzda bir titreme ya da sarsıntı yaşamadım ama ileride böyle bir şey yaşarsam neye dikkat etmem gerekir merak ediyorum. Sence bu sarsıntı zamanla artıyor mu? Özellikle uzun yolda veya yüksek hızda da aynı şey oluyor mu yoksa sadece şehir içi dur-kalklarda mı hissediliyor? Belki de bakım dışında farklı bir şey düşünmek gerekir, lastik basıncı gibi. Deneyen varsa yazarsa iyi olur.
5 ay önce
Uzun süredir Megane 4 1.5 Blue dCi EDC kullanıyorum. Aracımda özellikle düşük hızda, özellikle de dur-kalk trafiğinde vites geçişlerinde hafif bir sarsıntı yaşıyorum. İlk başlarda normal olduğunu düşündüm ama zamanla bu durum biraz daha belirginleşti gibi hissediyorum. Özellikle 1’den 2’ye ya da 2’den 3’e geçerken hafif bir titreme ve geçiş hissediliyor. Otomatik vitesin yumuşak ve pürüzsüz geçişlerinden dolayı bu durum biraz canımı sıkıyor açıkçası.
Yetkili servise danıştığımda EDC şanzımanların bu tarz hafif sarsıntıları zaman zaman yapabileceğini, bunun çift kavramalı yapısı gereği olduğunu söylediler. Fakat bazı kullanıcıların bu şanzımanın çok daha akıcı olduğunu ve neredeyse hiç hissettirmediğini söylediğini de okudum. Bakımları düzenli yaptırıyorum, yağı ve filtresi zamanında değişiyor. Ayrıca, yazılım güncellemesi gibi işlemlerle bunun biraz iyileşebileceğini duydum ama henüz denemedim.
Benim gibi EDC şanzımanlı Megane 4 kullananlar bu konuda neler yaşıyor? Özellikle şehir içi sıkışık trafikte ya da rampada benzer bir sarsıntı hisseden var mı? Şanzımanın genel dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü konusunda da kullanıcı yorumlarını merak ediyorum. Sizde de bu tip vites geçişlerinde rahatsız edici bir durum var mı?