Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Kaan P.
Kaan P.
7 gün önce
Uzun süredir Megane 4 1.5 Blue dCi EDC kullanıyorum. Aracımda özellikle düşük hızda, özellikle de dur-kalk trafiğinde vites geçişlerinde hafif bir sarsıntı yaşıyorum. İlk başlarda normal olduğunu düşündüm ama zamanla bu durum biraz daha belirginleşti gibi hissediyorum. Özellikle 1’den 2’ye ya da 2’den 3’e geçerken hafif bir titreme ve geçiş hissediliyor. Otomatik vitesin yumuşak ve pürüzsüz geçişlerinden dolayı bu durum biraz canımı sıkıyor açıkçası.
Yetkili servise danıştığımda EDC şanzımanların bu tarz hafif sarsıntıları zaman zaman yapabileceğini, bunun çift kavramalı yapısı gereği olduğunu söylediler. Fakat bazı kullanıcıların bu şanzımanın çok daha akıcı olduğunu ve neredeyse hiç hissettirmediğini söylediğini de okudum. Bakımları düzenli yaptırıyorum, yağı ve filtresi zamanında değişiyor. Ayrıca, yazılım güncellemesi gibi işlemlerle bunun biraz iyileşebileceğini duydum ama henüz denemedim.
Benim gibi EDC şanzımanlı Megane 4 kullananlar bu konuda neler yaşıyor? Özellikle şehir içi sıkışık trafikte ya da rampada benzer bir sarsıntı hisseden var mı? Şanzımanın genel dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü konusunda da kullanıcı yorumlarını merak ediyorum. Sizde de bu tip vites geçişlerinde rahatsız edici bir durum var mı?