Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim aracımda da aynı şey yaşandı geçen sene. Mekanikçi de Z-rotun oynak olduğunu söyledi ama ben önce burç takozlarını değiştirdim. Ses devam etti, sonra Z-rotu değiştirdim ve tamam oldu. Eğer mekanikçi Z-rotun oynak olduğunu söylüyorsa, ben sırasıyla onu değiştirirdim. Burç takozları daha uzun dayanıyor genelde. Virajda gıcırtı çıkması özellikle Z-rotun hareketliliğini gösteriyor bence.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Arkadaş, bu belirtilerin hepsi aslında farklı problemleri işaret edebiliyor. Tıkırtı genelde burç takozu, gıcırtı da salıncak burçları olabilir. Ama Z-rot oynak ise en tehlikeli olan bu. Güvenlik açısından hemen değiştirilmesi lazım. Mekanikçiye Z-rotun oynaklığını daha net kontrol etmesini iste, virajlı bir yerde test sürüşü yap birlikte. Kesin teşhis için bu gerekli.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benzer durumu yaşayan biri olarak söyleyeyim: Aynı sesler bende de vardı ama sebebi başka çıktı. Tekerlek kapağı gevşekti! Değiştirdikten sonra çukurlu yollarda "klik" sesi kesildi. Ama senin durumda mekanikçi Z-rot diyorsa, bu daha ciddi bir konu. Başka bir mekanikçiye görüştürmeni tavsiye ederim, çünkü teşhis net değilse harcama da boşa gidiyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Sorunu çözmeden önce şu soruları kendine sor: Ses sadece virajda mı çıkıyor, yoksa düz gidişte de var mı? Durduk yerde basıp bıraktığında ses var mı? Çünkü Z-rot genelde yön değiştirmede, burç takozu ise çukurda daha çok ses verir. Belki de ikisi de aşınmış, ikisini de değiştirmek gerekebilir. Ön süspansiyonun yaşı kaç yıl, bu da önemli.
5 ay önce
Arkadaşlar, son zamanlarda araçtan rahatsız edici sesler geliyor. Özellikle viraj alırken, hızlı geçişlerde ve çukurlu yollarda daha belirgin hale geliyor. Ses kaynağı ön taraftan geliyor, sanki Z-rot, salıncak burçları veya amortisör takozlarından çıkıyor gibi geliyor.
Daha detaylı anlatmak gerekirse:
Mekanikçiye gittim, Z-rotun biraz oynak olabileceğini söyledi ama kesin teşhis yapamadı. Burç takozlarının aşınmış olabileceğini de düşünüyor. Şimdi de kafamda soru işareti kaldı - hangisinin değiştirilmesi gerekiyor?
Sizin araçlarınızda benzer semptomlar yaşayanlar oldu mu? Bunu kendi başınıza çözen varsa, adımları paylaşabilir mi? Aynı sorunu yaşayan başka birisi var mı burada?