Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bence senin kullanım şekline göre 1.5 TSI çok daha mantıklı. Aylık 1500-2000 km az sayılır, dizel motorlar uzun mesafede ekonomik olur. Kısa şehir içi kullanımda dizel yakıt tüketim avantajını tamamen kaybediyor, hatta benzin daha iyi olabiliyor. Ben de şehirde kullanıyorum, TSI modeli aldığıma hiç pişman olmadım. Performans harika, dur-kalk trafiğinde çok rahat. Bakım maliyeti de gerçekten daha uygun geldi bana.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Arkadaş ben 3 senedir 1.6 TDI kullanıyorum, yanlış beklenti kurma diye söylüyorum. Şehir içinde bu motor saçmalık. Soğuk kalkışlarda titreme var, oto vites olmasına rağmen dur-kalk trafiğinde çok sinir bozucu. Dizel yakıtı da pahalılaştı, benzin fiyatıyla yarışır hale geldi. Uzun mesafe yapmıyorsan kesinlikle TSI al, ben fırsat bulunca benzine geçeceğim.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Şu anda iki motor arasında tercih yapamıyorum, kullanım şekline çok bağlı. Sorularım var aslında: Senin şehir içi trafiğinde ortalama hız ne kadar oluyor? Otoyol kullanımı ne sıklıkta? Çünkü TSI motor şehirde harika ama otoyolda sürekli yüksek devirde çalışırsa tüketim artabilir. TDI'de tam tersi. Biraz daha detay verirsen daha doğru tavsiye edebiliriz.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bakım maliyeti açısından TSI daha ekonomik, bu kesin. Dizel filtreleri, enjektörleri daha pahalı. Ama dikkat et, TSI motorlar turbo olduğu için yüksek devirde çalışmaya alışırsan tüketim ciddi artabilir. Ben yapılan araştırmalara göre, şehir içi normal sürüşte ikisi de 6-7 litre civarında yakıyor. Performans istiyorsan TSI, ama disiplinli sürüş yapmalısın. Yoksa dizel daha güvenli bir seçim olabilir.
5 ay önce
Merhaba arkadaşlar, yakın zamanda Passat almayı düşünüyorum ama motor seçiminde takılı kaldım. İkisinin de avantaj dezavantajları var gibi görünüyor, kullanıcıların deneyimlerini merak ediyorum.
1.5 TSI hakkında bildiklerim:
1.6 TDI tarafında ise:
Ben çoğunlukla şehir içinde kullanacağım, aylık 1500-2000 km civarında gidiyorum. Performans benim için önemli ama yakıt giderleri de fazla olmasın istiyorum. Hangi motor daha mantıklı olur sizce? Gerçek hayatta kullananlar varsa lütfen deneyimlerini paylaşsın. Özellikle gerçek yakıt tüketimi ve bakım maliyetleri hakkında merak ediyorum.