Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim 2017 Passat'ımda da aynı sorun vardı arkadaş. Bujileri kontrol ettir mutlaka, 110 bin kilometre olmuşsa onlar artık yorgun olabilir. Benim de soğuk motor iken çok belirgindir, ısındıkça geçerdi. Buji değişimi sonrası tamamen düzeldi. Orijinal Volkswagen bujileri tavsiye ederim, kopya ürünler daha fazla titreşime neden olabiliyor. Servise gitmekten korkma, bu kadar kilometre ile buji değişimi normal bakımın parçası zaten.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benzer sorunu yaşayan biri olarak söylüyorum: bujiler değiştirilse bile, hava akışı sensörünü de kontrol ettir. Arıza ışığı yanmasa bile, sensörün temizlenmesi gerekebilir. Ayrıca, tutuşturma bobinlerini de gözden geçir. Bazı durumlarda bobinlerden biri zayıflamaya başlayabiliyor ve motor titremesine sebep oluyor. Tanı için iyi bir teknisyene git, teker teker kontrol ettirir.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Sorun motor yağı seviyesiyle de ilgili olabilir mi? Serviste yağ değişimi yapıldıysa, seviyeyi kontrol ettin mi? Ayrıca, motor takozu (motor ayağı) da zaman içinde aşınabiliyor ve titreşime neden olabiliyor. Özellikle dur-kalk trafiğinde bu semptomlar gösteriyor. Yağ seviyesini kontrol ettikten sonra, takozu kontrol ettirmeni önerim. Çoğu zaman gözden kaçan bir şey oluyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Passat modellerinde bu tür sorunlar ne zaman başladı? Ani mı başladı, yoksa kademeli mi arttı? Çünkü eğer son servisten sonra başladıysa, servisin yanlış bir şey yapması da mümkün. Örneğin, buji kablolarının yanlış takılması veya motor yağının yanlış özelliklerde konulması. Servisle iletişime geç, bu sorunu ne zaman fark ettin diye sor. Belki gözden kaçan bir şey vardır.
5 ay önce
Merhaba arkadaşlar, sizlerden yardım istemeye geldim. 2018 model Passat'ımda son zamanlarda şehir içi trafiğinde, özellikle de dur-kalk sırasında motor titremesi başladı. Sorun şu şekilde oluyor:
Bilgiler: Araç yaklaşık 110 bin kilometre yol yapmış. Son serviste motor yağı ve filtreleri değiştirildi. Arıza ışığı yanmıyor, herhangi bir hata kodu da yok.
Benzer sorunu yaşayan var mı? Bujiler, hava filtresi ya da başka bir şey olabilir mi? Servise gitmeden önce sizin fikirlerinizi almak isterdim. Bu tür sorunlarla daha önce karşılaşan varsa, nasıl çözdüğünü merak ediyorum. Teşekkürler!