Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Megane 4 1.3 TCe motor kullanıcısı olarak, son dönemde yaşadığım termostat gövdesi kaçağı tecrübesini paylaşmak istedim. Aracımda, özellikle dur-kalk trafikte ya da uzun süreli rölantide çalışırken yavaşça soğutma sıvısının eksildiğini fark ettim. İlk etapta radyatör ve hortumları kontrol ettim, fakat asıl sorun termostat gövdesinde ince bir sızıntıymış.
Termostat gövdesi, motorun en hassas noktalarından biri bence. Plastik malzeme kullanılmış olması, zamanla yüksek sıcaklık ve basınca maruz kaldığında çatlamaya ya da sızdırmaya sebep olabiliyor. Özellikle soğutma suyunda bariz bir eksilme, motorun altında küçük su birikintileri ya da antifriz kokusu gibi belirtiler olduğunda bu noktayı mutlaka incelemek gerekiyor.
Kontrol sırasında dikkat edilmesi gerekenler:
Benim deneyimimde gövdeyi değiştirdikten sonra sorun tamamen çözüldü. Özellikle yaz aylarında bu tip sıkıntılar daha sık ortaya çıkabiliyor. Düzenli kontrol ve erken müdahale, hem masraflı arızaların hem de yolda kalmanın önüne geçiyor. Siz bu konuda ne gibi tecrübeler yaşadınız, eklemek istediğiniz püf noktaları var mı?