Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benimde aynı sorun vardı arkadaş, 2020 T-Cross'ta da başlamıştı. Yazılım güncellemesini yaptırdığımda tamamen çözüldü, hiç sorun kalmadı. Servisin önerisi doğru yönde, kesinlikle güncellemesini yaptır. DSG şanzımanlar bazen fabrika yazılımında küçük hatalar taşıyabiliyor, Volkswagen bunu biliyorlar ve düzeltme güncellemeleri sürüyor. Senin sorunu da muhtemelen bu. Hemen servisle randevu al, yazılım güncellemesini talep et, başka bir şey düşünme bence.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Yazılım güncellemesi yapacaksan tamam, ama ben sana şunu da söyleyeyim: DSG şanzımanlar gerçekten hassas sistemler. Eğer güncellemeden sonra da sorun devam ederse, sıvı seviyesini kontrol ettir, hatta değiştirtmeyi bile düşün. Bazen şanzıman sıvısının kalitesi bu tür titremelere sebep olabiliyor. Ayrıca soğuk kalkışta daha belirgin diyorsan, bu da sıvı viskozitesiyle bağlantılı olabilir. Servisde iyice araştırmasını iste, sadece yazılım değil.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Açıkçası DSG 7 şanzımanlar bu konuda biraz meşhur. Ama sorum şu: aracın kaç kilometre? Eğer garantisi altındaysa Volkswagen'in bunu kesinlikle çözmesi gerekiyor, ısrar et. Yazılım güncellemesi ile başla, olmadıysa şanzıman değişimi talep et. Bazı araçlarda yazılım yeterli gelmiyor, şanzımanın kendisinin değiştirilmesi gerekiyor. Hakkını ama iyi savun, bu fabrika sorunu sonuçta.
5 ay önce
Merhaba arkadaşlar, 2021 model Volkswagen T-Cross'umla ilgili bir sorun yaşıyorum ve sizden deneyimli kullanıcıların görüşünü almak istiyorum.
Son zamanlarda özellikle dur-kalk trafiğinde şanzıman garip davranışlar gösteriyor. Kalkışta motor ve vites arasında bir titreme hissediyorum, sanki kavrama düzgün tutunmuyor gibi. Ayrıca vites geçişlerinde bazen gecikme oluyor, bir kaç saniye bekliyorum, sonra aniden bir sarsıntıyla vites atıyor.
Sorun özellikle sabahları soğuk kalkışta daha belirgin. Trafikte ileri geri giderken de rahatsız edici şekilde kendini gösteriyor. Servis kontrol ettirdi ama "yazılım güncellemesi gerekebilir" dediler ama kesin bir tanı koymadılar.
Sorum şu: T-Cross DSG kullanan arkadaşlardan benzer sorunlar yaşayanlar var mı? Bu kuru kavrama şanzımanlarında böyle problemler sık görülüyor mu? Yazılım güncellemesi yeterli oluyor mu, yoksa daha derin bir problem olabilir mi?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Aynı sorunla karşılaşanlar varsa çözüm nasıl bulundu, merak ediyorum.