Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benimde aynı sorun vardı! 2020 T-Roc'umda da hafif frenlemede metalik ses ve titreme başlamıştı. Servise gittim, fren disklerini kontrol ettirdim. Diskler hafif warplı çıktı yani biraz eğri durmuş. Yeni diskler ve balataları birlikte değiştirdim, sorun tamamen çözüldü. Siz de disk kontrolü yaptırmanızı tavsiye ederim, çünkü balatalar yeni olsa bile disk problemi ayrı bir konu. Kesinlikle servise gidin, bu tür şeyler zamanla kötüleşiyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Acil frenlemede sorun yoksa, muhtemelen ABS sistemi ile ilgili olabilir mi? Dur-kalk trafiğinde hafif basıldığında ABS devreye girebiliyor ve bu titremeleri sebep olabiliyor. Özellikle yağmurlu havada veya ıslak yollarda daha belirgin hissediliyor. Elektronik fren sistemi tanı cihazıyla kontrol ettirmek gerekebilir. Volkswagen'in kendi teşhis sistemine ihtiyaç var bu konuda, sıradan bir oto elektrikçi göremeyebilir.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Benim 2019 modelimde de benzer bir dönem yaşadım ama benim sorunum başka çıktı. Fren sıvısı eskimişti, değiştirilmesinden sonra o garip titremeler gitti. Fren hidrolik sıvısının değiştirilmesi önerilir, ne kadar süredir değiştirilmemiş? Bazen sadece kontrolü yeterli olmayabiliyor, sıvının kalitesi düşmüş olabilir. Daha önceki servis kayıtlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Pekala bu durum biraz tuhaf çünkü balatalar 15 bin km'de değiştirilmişse çok yeni. Ama bir soru sormak istiyorum: diskler değiştirildi mi balatalarla birlikte, yoksa sadece balatalar mı kondu? Çünkü eski disklere yeni balatalar koymak da bazen uyumsuzluk yaratabiliyor ve titremeler başlayabiliyor. Ayrıca hangi marka balatalar kullanıldı? Orijinal Volkswagen parçası mı yoksa ucuz bir marka mı? Bu detaylar önemli olabilir.
5 ay önce
Arkadaşlar, 2019 model T-Roc'umda son zamanlarda frenleme sırasında garip bir durum yaşıyorum. Özellikle dur-kalk trafiğinde veya hafif fren yapıyorum dediğim anlarda frenler pütürlü, düzensiz bir şekilde çalışıyor. Sanki adım adım frenleniyor gibi bir his var.
Belirtiler şöyle:
Servise gitmeyi düşünüyorum ama gitmeden önce benzer sorun yaşayan varsa deneyimlerini paylaşmasını istiyorum. Fren diskleri aşınmış olabilir mi? Yoksa elektronik fren sistemiyle ilgili bir sorun mudur? Hidrolik fren sıvısı kontrolünü yaptırdım, sorun değil.
Volkswagen T-Roc kullanan arkadaşlar bu konuda neler söylersiniz? Aynı problemi yaşadınız mı, nasıl çözdünüz?