Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Bence 1.5 almakta haklısın. Ben de aynı durumda yaptığım hesaplamada 1.5 LPG'li yeterli çıktı. Şehir içi trafikte maksimum hız 60-80 kilometre zaten, böyle durumlarda motor gücü pek önemli değil. LPG'ye çevirtirse tüketim çok düşer, para tasarrufu sağlarsın. Fiyat farkını başka şeylere harca, daha mantıklı olur. Ömür konusunda da endişelenme, LPG motoru düzgün bakılırsa hiç problem yaşanmıyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
1.6 almanı tavsiye ederim, şu sebeple: LPG'de güç kaybı oluyor, bu da motor ömrünü etkiliyor. Küçük motor daha zorlanır, daha çok yakıyor. Kısa mesafe desen de, dur-kalk trafiğinde 1.5 sızlanacak. İkinci el piyasasında 1.6 daha çok talep görür, satması da daha kolay. Biraz daha para koysan, uzun vadede başına bela olmaz. Bence değer.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Şu noktayı merak ediyorum: kaç yıl tutmayı planlıyorsun? Çünkü 2-3 yıl sonra satacaksan 1.5 daha mantıklı, ama 5-6 yıl tutacaksan 1.6 yatırımı değer. Ayrıca LPG'ye çevirme maliyeti ne kadar? Bunu da hesaba katman lazım. Şehir içi kullansam da, 1.6'nın konforundan bahsedenleri çok gördüm. Hangi model yılından bahsediyorsun? Eski model mi yeni model mi?

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
3 yıldır 1.5 LPG'li Toyota kullanıyorum ve hiç pişman değilim. Evet, bir tık güç az ama şehirde ihtiyacından fazla. Tüketim inanılmaz düşük, ayda 300 lira falan harcıyorum. Motor ömrü konusunda da sorun yok, bakım-onarım düzenli yapılırsa hiç problem yok. 1.6'ya para vermek yerine, iyi bir LPG sistemine para koy. O fark eder, motor değil.
5 ay önce
Merhaba arkadaşlar, şu sıralar Toyota'ya yöneliyorum ve karar vermekte biraz zorlanıyorum. 1.5 litre mi yoksa 1.6 litre motor mu almalıyım diye düşünüyorum. Kullanım amacım şehir içi trafiği ve kısa mesafeler olacak, ama LPG'ye çevirme planım var.
Şu an fiyat farkı göz önüne alındığında 1.5 daha mantıklı gözüküyor, ama 1.6'nın biraz daha güç vermesi ve büyük motor olması nedeniyle LPG'ye geçince daha iyi performans göstereceğini düşünüyorum. Özellikle dur-kalk trafiğinde 1.5'in yeterli olup olmayacağını merak ediyorum.
Benzer durumda olan arkadaşlardan veya deneyimli kullanıcılardan tavsiye almak istiyorum. Hanginiz LPG kullanan 1.5 veya 1.6 Toyota sahibisiniz, gerçek kullanımdaki farkı nasıl hissediyorsunuz? Bütçe açısından 1.5'i alıp kalanı başka yere harcamak mı daha mantıklı, yoksa biraz daha para koyup 1.6 almak mı?