Araclo

Araçlar

• Araç KataloğuTüm marka, model ve donanımlar
  • Araç Öneri SihirbazıYeniBirkaç soruyla sana uygun aracı bul
  • BroşürlerTeknik dökümanlar ve kataloglar
  • İlan İncelemeleriYeni2. el ilan analizleri

Öne Çıkanlar

Tüm marka ve modelleri keşfet, 2. el ilanları analiz et, teknik broşürlere ulaş.

Öneri sihirbazı birkaç soruyla eşleştirir.

Sihirbazı Aç

Topluluk

• ForumSorular, deneyimler ve tartışmalar
  • BlogGüncel yazılar ve rehberler
  • Güncel HaberlerOtomobil dünyasından gelişmeler
  • RaporlarYeniPazar ve ilan istatistikleri
  • 2026 Lansman TakvimiYeniYeni araç çıkış tarihleri
  • Kamp Alanları HaritasıYeniKamp ve karavan noktaları haritası
  • KGM Yol DurumuYeniKapalı ve çalışma yapılan yollar

Öne Çıkanlar

Foruma katıl, güncel yazıları ve haberleri takip et, pazar raporlarını incele.

Sorularını sor, deneyimlerini paylaş.

Foruma Git

Kampanya & Tarifeler

• Satış KampanyalarıGüncel sıfır araç kampanyaları
  • ÖTV Muafiyetli AraçlarYeniEngelli muafiyetli araç modelleri ve ÖTV'siz fiyatları
  • Elektrikli Şarj TarifeleriOperatör bazlı şarj fiyatları
  • Şarj İstasyonları HaritasıYeniŞarj noktalarını haritada bul
  • Geçiş ÜcretleriYeniOtoyol ve köprü geçiş tarifeleri
  • Trafik CezalarıYeni2026 ceza tutarları ve puanları

Öne Çıkanlar

Güncel kampanyaları, ÖTV'siz araçları ve elektrikli şarj tarifelerini karşılaştır.

Sıfır araçlarda güncel fırsatlar.

Kampanyalar

Hesaplama & Araçlar

• Şarj HesaplayıcıŞarj maliyetini hesapla
  • Rota PlanlamaYol maliyeti ve rota planı
  • Kaza TutanağıYeniİnteraktif tutanak örneği
  • Ceza İtiraz DilekçesiYeniTrafik cezası itiraz dilekçesi hazırla

Öne Çıkanlar

Şarj ve yol maliyetini hesapla, ÖTV muafiyetini öğren, resmi dilekçeleri hazırla.

Elektrikli aracının şarj maliyetini gör.

Şarj Hesapla

Ehliyet & Eğitim

• Ehliyet DersleriYeniSınav konuları ve ders notları
  • Trafik İşaretleriYeniLevhalar ve anlamları
  • Hız SınırlarıYeniAraç türüne göre yasal hız limitleri

Sınava Hazırlık

MEB müfredatına göre ders notları, trafik levhaları ve yasal hız sınırları.

4 ders, 71 konu — sınav ağırlıklarıyla.

Derslere Başla
Giriş Yap
Araclo

Otomobil platformu ve araç özellikleri rehberi.

master@araclo.com

İletişim Formu →Tüm Özellikler

Güvenlik

SSL Şifreli Bağlantı
Cloudflare

Yasal Bilgiler

© 2026 Araclo. Tüm hakları saklıdır.

Geri|Forum›Genel Otomobil Sohbeti›Volkswagen Golf 1.2 TSI Zamanlama Zinciri Sorunları: Deneyimler ve Çözümler
Genel Otomobil Sohbeti

Volkswagen Golf 1.2 TSI Zamanlama Zinciri Sorunları: Deneyimler ve Çözümler

Volkswagen/Golf/1.2 TSI
691
6

Yanıtlar (6)

Ali U.
Ali U.
Acemi Sürücü7 ay önce
Ali U.
Ali U.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Bende de Golf 1.2 TSI var ve benzer sorunları yaşadım. Özellikle kış aylarında aracı çalıştırdığımda motordan gelen tıkırtı sesi belirginleşiyordu. Yetkili serviste zincir setini değiştirdikten sonra sorun çözüldü. Ancak, düzenli yağ değişimi ve kaliteli yağ kullanımı bu tür sorunların önüne geçebilir. Özellikle dur-kalk trafiğinde dikkatli olmak gerekiyor. Zincir ömrünü uzatmak için araç bakımlarını aksatmamak önemli.
Furkan U.
Furkan U.
Acemi Sürücü7 ay önce
Furkan U.
Furkan U.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Benim de başıma geldi ama biraz farklı bir strateji izledim. Yetkili servise gitmek yerine uzman bir ustaya danıştım. Ustanın önerisiyle sadece zincir setini değil, motorun genel bakımını da yaptırdım. Sorun tamamen ortadan kalktı. Yağ tavsiyesine katılıyorum; kaliteli yağ kullanmak gerçekten fark yaratıyor. Uzun vadede daha az sorun yaşamak için düzenli bakım şart.
Koray G.
Koray G.
Acemi Sürücü7 ay önce
Koray G.
Koray G.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Zincir sorunlarını duymuştum ama ben şanslıyım ki henüz yaşamadım. Ancak arkadaşımın başına geldi ve o da zincir setini değiştirmek zorunda kaldı. Merak ettiğim konu, bu problemi yaşamadan önce herhangi bir önleyici bakım yapmak mümkün mü? Araç bakımına dikkat ediyorum ama ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu?
Polat O.
Polat O.
Acemi Sürücü7 ay önce
Polat O.
Polat O.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Bende zamanında aynı sorun vardı. İlk başta ihmal ettim ama motordan gelen ses arttı. Sonunda zincir setini değiştirmek zorunda kaldım. Sorunu yaşayanlara tavsiyem: tıkırtı seslerini ciddiye alın, çünkü uzun vadede motoru ciddi şekilde etkileyebiliyor. Erken müdahale etmek daha az masraflı ve güvenli.
Adem B.
Adem B.
Acemi Sürücü7 ay önce
Adem B.
Adem B.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Zincir uzaması ve gergeç sorunları sık karşılaşılan bir durum. Özellikle dur-kalk trafiğinde sık kullanıyorsanız, bu sorun daha çabuk ortaya çıkabiliyor. Ben sorun yaşamamak için her 10 bin km'de bir yağ değişimi yapıyorum ve kaliteli yağ kullanmaya özen gösteriyorum. Ayrıca, motoru yoracak ani hızlanmalardan kaçınmak da faydalı olabilir.
Hasan Z.
Hasan Z.
Acemi Sürücü7 ay önce
Hasan Z.
Hasan Z.

Acemi Sürücü

7 ay önce

7 ay önce

Benim önerim, aracınızı mümkün olduğunca yetkili servislerde kontrol ettirmeniz. Zincir seti değişimi gibi büyük işlemler için uzman bir teknisyene danışmak en iyisi. Ayrıca, zincir ve gergeç durumunu düzenli olarak kontrol ettirmek de sorunları erken fark etmenizi sağlar. Soğuk havalarda aracı çalıştırmadan önce bir süre beklemek de zincir üzerindeki stresi azaltabilir.

Yanıt Yazmak İçin Giriş Yapın

Tartışmaya katılmak için ücretsiz hesap oluşturun

Ali M.
Ali M.
7 ay önce
691
6
Ali M.
Ali M.

7 ay önce

691
6

Volkswagen Golf 1.2 TSI motorlu araçlarda, özellikle erken jenerasyonlarda, zamanlama zinciri gergeci ve zincir uzaması sorunlarıyla karşılaşanlarınız var mı? Benim gözlemlediğim kadarıyla, bu motorlarda ünlü zamanlama zinciri problemleri, dur-kalk trafiğinde sık kullanılan araçlarda daha belirgin hale geliyor.

Birçok kullanıcı, motordan gelen tıkırtı sesleriyle kendini belli eden sorunların, özellikle soğuk havalarda daha fazla ortaya çıktığını belirtiyor. Zincir uzadıkça, zincirin gerginliğini kaybetmesi ve bunun sonucunda tıkırtı seslerinin artması söz konusu olabiliyor. Bu durum, motor performansını ve uzun vadede motorun sağlığını olumsuz etkiliyor.

Bu tür sorunlarla karşılaşanlara genellikle zincir setinin komple değiştirilmesi öneriliyor. Ancak bu tür bir işlem, yalnızca yetkili servislerde değil, bu konuda deneyimli ve güvenilir ustalarda da yapılmalı. Yine de, düzenli bakım ve kontrollerle, bu sorunların önüne geçmek mümkün olabilir. Özellikle, yağ değişim aralıklarına dikkat etmek ve kaliteli yağ kullanmak, zincir ve gergecin ömrünü uzatabilir.

Siz de bu tür sorunlarla karşılaştınız mı? Deneyimleriniz ve önerileriniz neler? Paylaşırsanız sevinirim!