Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Yaklaşık 3 yıldır Golf 7 1.4 TSI kullanıyorum, aracımda DSG şanzıman var. Performans olarak beklentimi fazlasıyla karşılıyor, özellikle turbo devreye girince tatlı bir hızlanma veriyor. Yakıt tüketimi şehir içi-dışına göre değişiyor ama çok abartı bir sarfiyat yok. Zincir problemi duydum ama henüz başıma gelmedi, aracın bakımına çok dikkat ediyorum. DSG şanzımanda düşük hızlarda bazen sarsıntı hissediyorum ama ciddi bir arıza yaşamadım. Genel olarak iç mekân kalitesi segmentinin üzerinde. Arka diz mesafesi iki yetişkin için yeterli, çocuk koltuğu ile biraz daralıyor ama kullanılmayacak kadar değil.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Golf 7 almayı düşünenlerin en çok takıldığı konu bence DSG şanzıman. Dürüst olmak gerekirse ben de bu yüzden biraz tereddüt etmiştim. Sonradan bakım geçmişi düzgün bir araç bulup aldım. Şimdiye kadar ne turbo ne de zincir konusunda bir sorun yaşamadım, ama arabayı zorlamadan, motor soğukken hemen yüksek devirlere çıkmadan kullanmaya dikkat ediyorum. Özellikle dur-kalk trafiğinde bazen hafif beklemeler oluyor vites geçişlerinde. İç mekân kalitesi gerçekten çok iyi ama bagaj hacmi aile için uzun yolculuklarda biraz küçük kalabiliyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Golf 7 1.4 TSI ile yaklaşık bir sene önce tanıştım. Performansı günlük kullanım için gayet yeterli, hatta beklentimin biraz üstünde çıktı diyebilirim. Fakat aile kullanımı için sorarsan, çocuk koltuğu takınca arka koltuk diz mesafesi biraz kısıtlanıyor. Şehir içinde süspansiyon konforu fena değil, ama büyük çukurlarda biraz sert kalabiliyor. Donanım olarak Highline paketi tavsiye ederim, çünkü hem iç mekân hem de güvenlik konusunda daha fazla özellik sunuyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Golf 7 1.4 TSI almak istiyorum ama zincir ve turbo problemleri beni de düşündürüyor açıkçası. Kullanıcı arkadaşlara sormak istiyorum: Bu sorunlar belirli bir kilometreden sonra mı çıkıyor? DSG şanzımanda özellikle hangi arızalarla karşılaştınız, yetkili servis mi yoksa özel servis mi tercih etmeli? Bir de, arka koltukta çocukla uzun yol tecrübeniz nasıl oldu, sıkıntı yaşadınız mı?

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Aracı 2 yıldır kullanıyorum, en çok sevdiğim yanları sessiz motoru ve şehir içindeki pratikliği. Özellikle park etmesi kolay, direksiyonu yumuşak. Uzun yolda ise yol tutuşu cidden güven veriyor. DSG şanzımanda benim yaşadığım tek sorun, nadiren de olsa düşük hızda sarsıntı. Bakımlara sadık kalırsan ciddi bir sorunla karşılaşma ihtimalin düşük. Bagaj hacmi ise biraz sınırlı, bebek arabası ve valiz aynı anda zor sığıyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Golf 7’nin iç mekân kalitesi ve sadeliği hoşuma gidiyor, malzeme kalitesi de çoğu rakibinden daha iyi. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey bence geçmiş bakımları. Özellikle yetkili servis bakımlı olanlar tercih edilmeli. DSG şanzıman konusunda bazı kullanıcılar sorun yaşasa da, kullanıcı hatası ve bakım ihmali bunda genelde etkili oluyor. Eğer temizi bulunursa, Golf 7 1.4 TSI uzun süre keyifle kullanılacak bir araba.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Golf 7 1.4 TSI’ı sadece test sürüşünde kullandım ama şunu söyleyebilirim: Motorun esnekliği ve devirlenmesi hoşuma gitti. Fakat şehir içi dur-kalkta vites geçişleri bazen hissedilebiliyor, tam anlamıyla sarsıntısız diyemem. Arka koltuklar iki yetişkin için ideal, çocuklu aileler için biraz daha ferah bir model bakılabilir. Donanım olarak Comfortline ve Highline arasında fiyat-performans açısından Comfortline bana daha mantıklı geldi.
5 ay önce
Golf 7 1.4 TSI hakkında uzun süredir kafamda soru işaretleri var. Özellikle son dönemde bu aracı kullananların deneyimlerini çok merak ediyorum. Malum, bu kasa Golf genel olarak piyasada bayağı tutuluyor ama uzun ömürlülüğü, motoru ve kronik sorunları konusunda net bilgilere ulaşamadım.
1.4 TSI motorun performansı ve yakıt tüketimi konusunda genelde olumlu yorumlar görüyorum ama bazı yerlerde de turbo ve zincir problemleri çıkabiliyor diye okudum. Dur-kalk trafiğinde veya uzun yolda ciddi bir sorun yaşayan oldu mu? Özellikle DSG şanzımanla ilgili gerçek kullanıcı deneyimlerini duymak istiyorum çünkü bazen sorunlu diyen var, bazen hiç problem yaşamadım diyen var. Bakımını düzenli yaptırınca sıkıntı çıkarıyor mu, yoksa şehir içi kullanımlarda ekstra dikkat edilmesi gereken şeyler var mı?
İç mekân kalitesi, yol tutuşu ve süspansiyon konforu açısından da değerlendirme yapabilen olursa çok iyi olur. Golf’ün donanım olarak hangi paketini tavsiye edersiniz? Bir de, bagaj hacmi ve arka diz mesafesi aile kullanımı için yeterli mi sizce? Çocuk koltuğu takınca sıkışıklık yaşanıyor mu?
Golf 7 1.4 TSI kullananlar veya detaylı bilgi sahibi olanlar varsa, olumlu-olumsuz tüm taraflarını açık açık yazabilir mi? Sizce bu araç şu an alınır mı, yoksa başka modelleri mi araştırmalıyım? Görüşlerinizi bekliyorum, özellikle DSG ve motor hakkında ne düşünüyorsunuz?