Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Yaklaşık 1 senedir T-Roc 1.5 TSI kullanıyorum, şehir içi ve uzun yolda deneyimim oldu. Motor performansı tatmin edici, hele biraz devirli kullanırsan gayet akıcı gidiyor. Silindir kapatma konusunda şu ana kadar bir sorun yaşamadım, hissedilmiyor bile açıkçası. DSG ile uyumu gayet başarılı, vites geçişleri çok sarsıntısız. Arka koltuk diz mesafesi yetişkinler için çok geniş değil ama çocuklu aileye yeterli. Bagaj hacmi günlük kullanım ve kısa tatiller için yeterli geliyor ama çok büyük değil. İç mekân kalitesi segmentine göre iyi, süspansiyon biraz sert. Kronik olarak bir sorun yaşamadım, sadece trim sesleri bazen duyulabiliyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
T-Roc’la 1 hafta boyunca test sürüşü yapma fırsatım oldu. Özellikle şehir içi kullanımı düşündüğünde motorun düşük devirlerde biraz cansız kaldığını hissettim. Dörtlü silindir kapatma teknolojisinden dolayı mıdır bilmem ama bazen ani hızlanmalarda gecikme var gibi. Bagaj hacmi bana biraz küçük geldi, bebek arabası koyunca doluyor. Arka koltukta 2 yetişkin rahat oturuyor ama 3 kişi sıkışık olur. DSG şanzıman yokuşta kalkışta hafif gecikmeli tepki veriyor, alışmak lazım. Araba genel olarak kaliteli hissettiriyor, özellikle donanım olarak Style veya üzerini tavsiye ederim.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Ben de almayı düşünüyorum ama forum ve sosyal medyada 1.5 TSI motorların geçmişte "tıkırtı" diye tabir edilen ses sorunları olduğuna dair yorumlar okudum. Acaba son modellerde bu sorun giderildi mi? Kullananlar uzun vadede motor veya DSG ile ilgili masraf çıkaran bir problem yaşadı mı? Özellikle dur-kalk trafiğinde silindir kapatma teknolojisiyle ilgili bir sıkıntı duyan varsa yazarsa çok iyi olur. Sürüşte konfor ve yol tutuşunu beğeniyorum ama biraz daha uzun kullanıcı yorumu arıyorum, kararsız kaldım.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
Aracı 6 ay kullandım ve sonra sattım. En çok hoşuma giden direksiyon hissi ve yolda akıcılığı oldu. Fakat süspansiyon şehir içinde biraz sert, kasislerde rahatsız edebiliyor. Malzeme kalitesi önlerde iyi ama arka kapılarda biraz plastik hissi var. Yakıt tüketimi dikkat edersen makul gidiyor, performans isteyince de üzmüyor. DSG'de bir kez bile sarsıntı hissetmedim. Bagajı küçük aileye yeter, tek başına kullanacaksan rahat. Kronik olarak tek dikkat ettiğim, aracın ilk çalıştırmasında bazen motor sesi biraz gürültülü olabiliyor.

Acemi Sürücü
5 ay önce
5 ay önce
T-Roc 1.5 TSI alacak olsam özellikle donanım seçimi önemli bence. Gelişmiş sürüş destek sistemleri ve dijital gösterge paneli olan paketler daha keyifli. Ama biraz daha geniş iç hacim ve bagaj istiyorsan farklı modeller de değerlendirilebilir, mesela Tiguan gibi. T-Roc’un şehir içi kullanımı rahat, park etmesi kolay, görüş açıları iyi. Yalnızca arka koltukta uzun boylu oturacaklar varsa biraz sıkıntı olabilir. Silindir kapatma teknolojisiyle ilgili kullanıcılar memnun görünüyor ama yine de uzun vadede sorun yaşamamak için düzenli bakım şart.
5 ay önce
Forumda aradım ama T-Roc 1.5 TSI ile ilgili son dönemde güncel bir tartışma bulamadım. O yüzden merak ettiklerimi sizlere sormak istiyorum. Bu modeli özellikle şehir içinde hem ara sıra uzun yol hem de çoğunlukla dur-kalk trafiğinde kullanmak için düşünüyorum. Motorun performansı ve yakıt tüketimi hakkında internette farklı yorumlar var. Özellikle silindir kapatma teknolojisi uzun vadede sorun çıkarıyor mu, bunu kullanan varsa tecrübelerini yazabilir mi?
İç mekân kalitesi, süspansiyon konforu ve sürüş hissi olarak T-Roc beklentileri karşılıyor mu? Arka koltukta oturanlar için diz mesafesi yeterli mi, bagaj da şehir içi ve kısa tatiller için iş görüyor mu? Bir de 1.5 TSI motorla DSG şanzımanın uyumu nasıl? Vites geçişlerinde sarsıntı veya ani tepkiler oluyor mu, ya da yokuşta kalkışta zorlanma yaşayan oldu mu? Eğer başka bir modelle kıyasladıysanız, T-Roc’ta sizi en çok mutlu veya mutsuz eden ne oldu?
Son olarak kronik sıkıntılar ya da özellikle dikkat edilmesi gereken şeyler var mı? Gerçek kullanıcı deneyimleri çok önemli, varsa önerileriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler, özellikle bu aracı kullananlardan detaylı yorum bekliyorum. Sizce T-Roc 1.5 TSI alınır mı? Alacak olsanız hangi donanımı tercih ederdiniz?