Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Kadir Ş.
Kadir Ş.
7 gün önce
Aracımdaki (Clio 3 1.5 dCi K9K motorlu) enjektörlerle ilgili bir süredir sıkıntı yaşıyorum. Özellikle soğuk havalarda sabah ilk çalıştırmada motor titreyerek çalışıyor ve egzozdan hafif mazot kokusu geliyor. Araç ısınınca sorun biraz azalıyor ama düşük devirde gaz yememe, bazen de ani devir dalgalanması oluyor. Ayrıca motorun üst tarafında çevreye mazot kokusu yayılıyor, kaputu açınca bariz hissediliyor.
Servise gösterdim, enjektörlerin sızdırma testi yapılmasını önerdiler ama henüz net bir bilgi alamadım. Özellikle enjektör pulundan kaçırma/ısıtma bujisi etrafında mazot birikmesi gibi bir durum var mı diye baktım, çok belirgin bir akıntı göremedim ama ıslaklık var gibi geldi.
Kimsede benzer bir problem olduysa tecrübelerini ve önerilerini paylaşabilir mi? Özellikle soğukta titreme ve mazot kokusu neden olur, detaylı bilgiye ihtiyacım var. Ne önerirsiniz, hangi adımları izlemeliyim?