Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Cem R.
Cem R.
7 gün önce
Clio 4’ün EDC şanzımanlı versiyonlarını kullananların zaman zaman karşılaştığı bir konu olan kavrama titremesi, özellikle ilk kalkışlarda ve düşük viteslerde kendini hissettiriyor. Bu titremenin en temel sebebi, ıslak kavramalı çift kavrama şanzımanların zamanla yüzeylerinde oluşan kirlilik, aşınma veya yanlış kullanım alışkanlıkları diyebilirim.
En sık rastlanan nedenler:
Şahsen, aracıma ilk aldığımda ben de hafif bir titreme hissetmiştim. Serviste yapılan yazılım güncellemesi ve adaptasyon işlemi sonrası iyileşme oldu. Bunun dışında, mümkün olduğunca fazla dur-kalk yapmamaya, yokuşta fren kullanımına özen göstermeye başladım. Eğer hala titreme devam ederse, kavrama değişimi gerekebiliyor ama çoğu zaman düzenli kullanım ve arada bir şehir dışı, uzun yolda gitmek ciddi derecede fayda sağlıyor.
Önerim, aracı her kalkışta düşük devirde ve yumuşak biçimde kaldırmak, yokuşlarda frenden destek almak ve gereksiz yere gaz pedalına yüklenmemek. Ayrıca periyodik bakımları aksatmamak önemli. Sizin de benzer bir durumunuz oldu mu, farklı bir çözüm bulan var mı?