Forum
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Foruma Hoş Geldiniz!
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Topluluk ile paylaş, öğren ve tartış
Topluluğumuza katılın, sorularınızı sorun ve tartışmalara katılarak bilginizi paylaşın.
Kerem Z.
Kerem Z.
7 gün önce
Renault Clio 4 1.5 dCi sahipleri için dizel partikül filtresi (DPF) konusu bence gerçekten önemli. Özellikle şehir içinde, sürekli kısa mesafede kullanılan araçlarda DPF’nin erken dolması ya da tıkanması sık karşılaşılan bir problem. Benim de kullanmakta olduğum Clio 4’te, çoğunlukla ev-iş arası kısa mesafe ve yoğun dur-kalk trafiği olduğu için zaman zaman DPF ikazı yaktığını gördüm.
DPF’nin dolmasının başlıca nedeni, egzoz sıcaklığının yeterli seviyeye ulaşamaması ve bu yüzden kurumun temizlenememesi. Özellikle kış aylarında veya motoru tam ısıtmadan yapılan kısa yolculuklar, aracı sürekli düşük devirde kullanmak bu sorunu tetikliyor. Benim deneyimime göre, ara ara da olsa haftada bir uzun yol yapmak, motoru biraz yüksek devirde kullanmak ve aracı yüksek viteste boğmamak DPF’nin ömrünü uzatıyor.
Dikkat edilmesi gerekenler:
Benim çözümüm, haftada bir mutlaka 15-20 dakika yüksek devirde ve sabit hızda sürüş yapmak oldu. Şimdiye kadar daha büyük bir problem yaşamadım ama yine de bu sistemler uzun vadede biraz nazik olabiliyor. Sizin deneyimleriniz nedir, farklı bir çözümünüz varsa paylaşır mısınız?